Нигерия с историческа победа над \"петлите\" на Доменек

11:10
Нигерия с историческа победа над \"петлите\" на Доменек
Отборът на Нигерия се наложи с 1:0 над бившия световен и европейски шампион Франция в контрола, играна в Сент Етиен.

Африканският тим за първи път в историята победи "петлите" с единствено попадение на Джоузеф Акпала в 32-а минута. Преди това Себастиен Скилачи изчисти топката от голлинията след удар на най-добрия играч в мача Уче Окечуквуе. Франция стоеше по-добре на терена през второто полувреме след направените няколко смени, но не можа да избегне смущаващото поражение. Двубоят започна с минута мълчание, а играчите на двата отбора излязоха с черни ленти на ръцете в знаки на почит към 228-те пасажери на "Ейр Франс", потънали в океана в понеделник на път за Париж. Франция ще изиграе още една контрола тази седмица - срещу Турция в петък в Лион.

В друга контрола снощи Германия записа разгромна победа със 7:2 срещу Обединените Арабски Емирства. С четири гола в двубоя се отличи немският нападател Марио Гомес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AriesBG
03.06.2009 13:02

Не мога да ги разбера французите.Отдавна е ясно,че футболистите не харесват Доменек и го бойкотират.Той обаче се оказва голям "връзкар" и се е запрял като магаре на мост и неще и неще да сдава поста.

bacardy_breezer
03.06.2009 12:35

Не харесвам Франция като футболна нация , но този Доменек просто ги срива.В отбора има толкова добри играчи ,а падат от Нигерия , Сърбия ,и едвам бият Литва.Просто е грехота да играеш така с футболисти като Анри,Бензема,Насри, Малуда, Гюркуф,Абидал ,Рибери, Бакари Саня , Евра ,Виера , Диара , Гову , Анелка и куп други класни играчи ....