Байерн без грешка срещу Хановер (видео)

19:07
Байерн без грешка срещу Хановер (видео)
Шампионът Байерн Мюнхен победи гостуващия Хановер 96 с 2:0 в мач от петия кръг на германското футболно първенство. С успеха баварците излязоха начело в класирането с 13 точки, с точка повече от Борусия Дортмунд, който по-късно днес приема Хамбургер.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола владееха повече топката и имаха териториално превъзходство, но рядко достигаха до положения преди почивката.

Томас Мюлер пропиля най-чистия шанс за домакините още в седмата минута, когато беше изведен в наказателното поле от Ариен Робен, преодоля вратаря Рон-Роберт Цийлер, но от малък ъгъл стреля в страничната мрежа. Хановер се защитаваше добре и дори създаде няколко опасности при контраатаки. В 41-ата минута Байерн имаше късмет, след като удар на Дидие Я Конан от 18 метра се отклони от Едгар Приб и след това се отби от лявата гредата на Мануел Нойер.

След почивката обаче натискът на шампионите се засили и в 51-ата минута Марио Манджукич откри резултата, след като засече от десетина метра подаване по тревата от лява на Тони Кроос. В средата на втората част Байерн удвои аванса си. Цийлер изби удар на Робен, но Франк Рибери направи добавка отблизо за крайното 2:0.




Байер Леверкузен остана трети с 12 точки, след като се наложи с 3:1 над гостуващия Волфсбург. Сидни Сам изведе домакините напред при първото по-сериозно положение в мача в 24-ата минута. Той беше изведен в ляво в пеналта от Зимон Ролфес и прати топката в мрежата. Шест минути преди почивката Ивица Олич изравни, след като засече подаване от ляво на Рикардо Родригес. В средата на втората част Щефан Кийслинг отново даде аванс на Байер. Той вкара с глава след центриране от фаул на Гонсало Кастро. Пет минути преди края централният защитник на гостите Луис Густаво получи пресилен втори жълт картон след нарушение срещу Кийслинг и беше изгонен за втори път в последните три мача на Волфсбург. С човек повече домакините стигнаха и до трето попадение в самия край. Кийслинг вкара за 3:1 от малък ъгъл след пас на Емре Джан.

Вердер Бремен загуби за трети път поред след тежко домакинско поражение от Айнтрахт Франкфурт с 0:3. Вацлав Кадлец се разписа два пъти за гостите до почивката, а
автогол на Себастиан Прьодъл довърши бременчани в 77-та минута. Вердер остана с човек по-малко още в 26-ата минута, когато Франко ди Санто беше изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Бастиан Очипка.

Шалке 04 постигна важен успех с 1:0 като гост на Майнц 05 с гол на новото попълнение от Милан Кевин-Принс Боатенг в 34-ата минута.

Аугсбург стигна до драматичен домакински успех с 2:1 над Фрайбург с победен гол на резервата Тобиас Вернер във втората минута на добавеното време. Гостите паднаха на предпоследното място с 2 точки и останаха без победа от началото на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

YUNOFF
14.09.2013 20:04

Много съм доволен от играта на Шалке. Много се ядосвах като купихме Боатенг но той ме опроверга.