Хасково победи като гост Калиакра в лидерското дерби

21:35
Хасково победи като гост Калиакра в лидерското дерби
Хасково победи Калиакра с 2:0 на градския стадион в Каварна в лидерското дерби на единната "Б" футболна група. Момчетата на Димчо Ненов надиграха и през двете части на двубоя отбора на домакините, който изпита за пръв път вкуса на загубата.

През първите минути Калиакра тръгна с бързи атаки, но Хасково издържа на натиска и скоро пое инициативата. Резултата откри в 16-ата минута Владислав Узунов с диагонален удар от ъгъла на наказателното поле на Димитър Илиев, който бе колеблив пред рамките на вратата си - 0:1.

През второто полувреме футболистите от Каварна се опитаха да променят статуквото, но губеха в единоборствата, а пред полето на хасковския вратар бяха неточни. След изпълнения на ъглов удар Християн Кожухаров от отбора на домакините и Владислав Узунов от Хасково улучиха близките странични стълбове в разстояние на пет минути през втората част. В заключителните минути на мача, когато Калиакра притисна за
по-продължително съперника и си оголи тила, Хасково вкара втори гол. Недялко Колев се озова в стрелкова позиция в 87-ата минута, но вместо да стреля подаде вдясно на заелия още по-изгодна позиция Митко Плахов и той удвои резултата - 0:2.

Срещи от 6-тия кръг на "Б" футболна група:

Калиакра Каварна - Хасково - 0:2

утре от 17:00 часа:

Академик (Свищов) - Марек (Дупница)
Витоша (Бистрица) - Дунав (Русе)
Пирин (Разлог) - Раковски
Добруджа (Добрич) - Банско
Ботев (Гълъбово) - Ботев (Враца)
Спартак (Варна) - Монтана

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

paunQ
13.09.2013 22:30

Мите, кво си правил там на тая контра, бе? *lol* *lol* Оптимист съм за срещите с ЦСКА. *smile*