Ромарио: Лионел Меси има аутизъм

19:35
Ромарио: Лионел Меси има аутизъм
Бившият нападател на бразилския национален отбор и световен шампион от Мондиал 94 Ромарио написа в социалната мрежа Туитър, че аржентинецът Лионел Меси има лек пристъп на форма на аутизъм. Бащата на аржентинския нападател-звезда на Барселона заяви, че ще съди Ромарио. Това предаде агенция Франс прес от бразилската столица.

"Вие знаете ли, че Меси има синдрома Аспергер? Това е лека форма на аутизъм, която му дава възможност да се концентрира по-добре от другите", написа в неделя Ромарио в личния си профил в социалната мрежа Туитър.

"Според бащата на Меси неговият син не е аутист. Аз не съм лекар, за да дискутирам тази информация . . . Бащата на Меси каза, че ще ме съди. Нека го направи", заяви в понеделник
бившият бразилски футболист, който в момента е бразилски депутат.

Осемгодишната дъщеря на Ромарио страда от синдрома на Даун и Ромарио в парламента и в Туитър редовно обсъжда научни и медицински въпроси.

"Исак Нютон и Алберт Айнщайн също са били аутисти в лека степен. Меси всеки ден надминава себе си и продължава да ни предлага добър футбол", написа Ромарио в понеделник.

бел. на редактора:

Аутизмът представлява усамотяване, самоизолиране. Аутизмът е психично заболяване, което засяга развитието на мозъка, а от там и поведението на човек. Аутистите изглеждат като хора, които живеят в свой свят. Това е генерализирано разстройство на развитието от така наречения аутистичен спектър, наблюдавано за пръв път от американския психиатър Лио Канър. Паралелно с Канър австрийският педиатър Ханс Аспергер наблюдава сходни с аутизма клинични симптоми, които залягат в основата на Синдрома на Аспергер - друго разстройство от аутистичния спектър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
12.09.2013 03:21

Според мен трябва да пуши по повече и пак ще си изостри концентрацията *lol*

FandeBarcelona
11.09.2013 17:29

Няма как Меси да е аутист *smile* Нямаше да има семейство и нямаше да знае как да се държи с другите. А, Меси да не би да ви се вижда с нещо по-различен от другите? *wink* Той има нещо специално, което другите го нямат.. Това не значи, че е аутист *wink* *beer**beer*

futbolista123
10.09.2013 23:30

[@link http://bg.wikipedia.org/wiki/]%D0%90%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC ето за тези които са ми дали минуси

Mockingbird
10.09.2013 23:38

Ми нормално от там да го копират..?

futbolista123
10.09.2013 19:50

тва за пояснението какво в аутизъм са го копирали от wikipedia

catalan
11.09.2013 10:52

Кво очакваш, да си измислят своя теория за аутизма ли ?