Избраха футболист №1 на Бундеслигата

16:55
Избраха футболист №1 на Бундеслигата
Нападателят на на шампиона Волфсбург Един Дзеко бе избран за Футболист на годината в германското първенство, съобщава списание "Кикер". Дзеко, който остана втори в класирането при голмайсторите в Бундеслигата след своя съотборник Графите, има 26 гола през сезона. Той бе избран за най-добър през кампанията от своите колеги в шампионата.

23-годишният босненски национал играе от две години за "вълците" и наскоро привлече интереса на грандове като Милан и Арсенал. Втори в класацията остана бразилеца Графите, който завърши сезона с 28 попадения. Диего, който напусна Вердер Бремен и премина в Ювентус, остана трети, а четвъртата позиция зае Марио Гомеш от Щутгарт, който от новия сезон ще носи екипа на Байерн Мюнхен. Пети в класацията е друга звезда на шампиона Волфсбург - Звездан Мисимович.

264 професионални футболисти взеха участие в гласуването, като те избраха за най-добър вратар през сезона стража на Хановер 96 Роберт Енке. Най-добър треньор, разбира се, е наставника на шампионите Феликс Магат, който от новия сезон ще ръководи Шалке 04.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_nemaniq
02.06.2009 23:11

Абсолютно заслужено.Волфсбург стана шампион,Дзеко и Графите вкараха общо 54 гола.Искам също така да изразя благодарността си към Диего.Това момче е невероятно дано продължи да ме радва.Danke für alles!!!

Futbulfen
02.06.2009 21:00

Евала на момчето..напълно заслужено. omonigotemile става въпрос за футболсит , а не отбор..по принцип не сам фен на Джерард,но това,че не са взели Пуул трофей не го обезценява сами него *wink*

omonigotemile
02.06.2009 20:32

red_manutd_7 правилно и аз съм съгласен! Заслужава. За разлика от Англия където Джерард беше избран за футболист на годината, а всъщност Ливърпуул останаха без трофей *sick* Някакси не се връзва...

red_manutd_7
02.06.2009 19:40

Евала! Толкова гола вкара, заслужи момчето, честито !!!