Любо Пенев сменя схемата за мача с Малта

10:33
Любо Пенев сменя схемата за мача с Малта
Втори нападател ще се появи в титулярния тим на България за световната квалификация с Малта във вторник от 21 ч на стадион "Та Кали" в Ла Валета.

Това означава поне една промяна в стартовия състав на селекционера Любо Пенев от този срещу Италия (0:1) в петък. Тогава "трикольорите" играха през първото полувреме само с Александър Тонев в атаката по схема 4-4-1-1 срещу 4-кратните световни шампиони.

Ситуацията обаче се промени за втората част, когато в името на атаката нашите в определени периоди действаха с трима нападатели.

Най-вероятно сред 11-те ще се завърне изтърпелият наказание от един мач Георги Миланов. Футболист №1 на България за 2012-а се очаква да играе зад нападателите Александър Тонев и Ивелин Попов. На пейката почти сигурно ще седне Станислав Манолев. Неговото огромно желание за изява в Палермо не успя да прикрие липсата на игрови ритъм заради дългите месеци на изгнание като резерва в Холандия и Англия.

Не е ясно още дали Пенев ще реши да замени по-дефанзивния халф Владимир Гаджев с определено по-креативния Георги Илиев, включил се много силно срещу "адзурите".
Колкото до новата звезда Тодор Неделев - той ще играе, защото контузията му от сблъсъка с железните италианци вече е история. Още вчера халфът тренира на пълни обороти и в двете 70-минутни занимания в университетския спортен център на Палермо.

Доброто настроение се върна след тягостните 24 часа на видимо разочарование от малшанса, преследвал отбора срещу приличащата на момиче на късмета Италия. В деня след двубоя Пенев умишлено не отрони нито дума за първата ни загуба в квалификациите.

"Исках по-бързо да им излезе от главите този мач - довери за "Труд" Ел Голеадор. - Нищо не можем да върнем, а и двубоят с Малта е много, много по-различен като тактика, психология и значимост. Всичко сега е насочено към задължителната победа в Ла Валета."

Националите напускат Сицилия днес  в 14 ч с 35-минутен полет до друг слънчев остров - Малта. Там отборът ще отседне в 5-звездния хотел "Коринтиа", който вече два пъти е бил резиденция на България. А щабът вече работи персонално с играчите по новата цел - "превземане на малтийската футболна крепост".

Само при победа българите ще могат да правят сметки за последните два мача, които ще решат кой отбор ще се класира втори в групата и ще атакува баражите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mockingbird
09.09.2013 14:24

Момчета, нали мачовете със последния във групата не се зачитат, ако Малта са последни това 6:0 което направихме няма да се зачита и головата разлика ще е доста слаба, утре и 15:0 да ги бием, последни ли са, не се зачитат, поправете ме ако греша, но бях чел някъде, че е така.

CreationKiller
09.09.2013 15:55

Така е няма да има значение с колко ще ги победим.Важното е да вземем 3-те точки в този мач.

dre
09.09.2013 12:30

Само ние и италианците в групата имаме положителна голова разлика , и това е благодарение на мача с Малта , в който ги бихме 6-0 !

nonmollaremai
09.09.2013 12:01

според вас ще стане ли победа за България с хендикап?

night_wolf1984
09.09.2013 12:09

Трябва задължително да гоним разгром,че головата ни разлика е лоша*wink*

darko13
09.09.2013 12:07

3:0 от мен *smile*