Фетел триумфира на "Монца", шеста победа за сезона на немеца

17:28
Фетел триумфира на "Монца", шеста победа за сезона на немеца
Световният шампион Себастиан Фетел поведе от първа позиция на стартовата решетка до края на Гран при на Италия на Формула 1, за да стигне до шеста победа за сезона.

Германският пилот на Ред Бул завърши надпреварата на "Монца" с време 1:18:33.352 часа и увеличи на 53 точки аванса си срещу Фернандо Алонсо в битката за титлата.

Фетел не беше затруднен в нито един момент на "Монца", завършвайки с 5.467 секунди преднина срещу пилота на Ферари - Алонсо, който продължи изоставането си в генералното класиране.

Третото място на подиума спечели пилота от втория болид на Ред Бул - Марк Уебър, който успя да изпревари Фелипе Маса с Ферари, Нико Хюлкенберг със Заубер и Нико Розберг с Мерцедес. Точки взеха още Даниел Рикардо с Торо Росо, Ромен Грожан с Лотус, Люис
Хамилтън с Мерцедес и Дженсън Бътън с болид на Макларън.

Хамилтън, който започна от 12 място на стартовата решетка, влезе в бокса на своя тим в обиколка номер 13 и сложи меки гуми, с които направи няколко поредни най-добри обиколки и настигна лидерите, но не успя да ги изпревари. В това време Фетел започна да се откъсва на първото място, докато Маса не успя да удържи Уебър, въпреки че го изпревари още в началото на състезанието.

Именно тогава се получи и първата катастрофа, от която потърпевш след удар с Грожан се оказа Пол ди Реста от отбора на Форс Индия. Кими Райконен пък трябваше да сменя части от своя болид след допир със Серхио Перес, което остави финландеца на 11 място.

Фетел направи първото спиране в бокса на Ред Бул в обиколка номер 53, а след това поведе с 10 секунди на Алонсо при смяната на гумите на испанеца. Това беше достатъчно за 3-кратния шампион и той премина с лекота през останалата част от състезанието.

Това беше неговата победа номер 32 в Гран при на Формула 1, с което той се изравни с Алонсо във вечната ранглиста. Лидер е Михаел Шумахер с 91 успеха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация