България падна от Полша на Европейското по волейбол

09:36
България падна от Полша на Европейското по волейбол
България загуби втората си среща в група "Д" на Европейското първенство по волейбол за жени в спортната зала в германския град Шверин. Днес волейболистките на италианския селекционер Марчело Абонданца отстъпиха пред отбора на Полша с 1:3 в мач, продължил 1 час и 50 минути.

Българските волейболистки започнаха добре срещата и поведоха с 4:1 след ас на Добриана Рабаджиева и блокада на Елица Василева. Разликата нарастна до 6:2 след блок на капитанката Страшимира Филипова, което принуди полският треньор Пьотър Маковски да вземе тайм-аут. Това даде ефект и "Дружина полска" изравни на 6:6. От този момент играта бе равностойна и "точка за точка", като в самия край след отлична игра на влязлата като резерва Катаржина Кониечна Полша спечели първия гейм с 25:22.

Втората част тръгна равностойно до 5:5, след което България поведе със 7:5 и до края на гейма българките доминираха и Елица Василева спокойно затвори гейма на 25:18 за България и резултатът стана 1:1.

В началото на третия гейм полякините бързо дръпнаха с 5:0 точки. Въпреки тайм-аута на Марчело Абонданца разликата продължи да нараства в полза на полските волейболистки, които спечелиха гейма с убедителното 25:13 точки.

В четвъртия гейм "сценарият се повтори" - полякините водеха през цялото време и без особени усилия спечелиха гейма с 25:18, а с това и мача с 3:1.

Така България е на трето място във временното класиране в групата с 2 точки след една победа и една загуба и при евентуална победа над Чехия ще се класира за осминафиналните плейофи. Сърбия и Полша са начело с по 4 точки и в днешния мач ще определят победителя в групата. Съгласно регламента на Европейското първенство победителят в групата се класира директно за четвъртфиналите, а вторият и третият в групата играят осминафинали.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация