Водещите треньори искат по-къс трансферен прозорец

20:27
Водещите треньори искат по-къс трансферен прозорец
Водещи европейски футболни треньори участваха на конференция в Нион, след която обявиха, че искат трансферния прозорец да бъде скъсен.

Между участниците на събитието в Швейцария бяха Андре Вияш-Бояш, Рафа Бенитес, Арсен Венгер и Владимир Петкович. Мениджърът на Тотнъм Вияш-Бояш имаше основна роля на пресконференцията, заявявайки: "Мисля, че нещо трябва да бъде направено от страна на УЕФА. Доста от треньорите имат желание трансферния прозорец да бъде по-кратък, но това явно ще трябва да се реши след среща между УЕФА и клубовете."

Летният трансферен прозорец затвори в понеделник, 2 септември, което доведе до объркване между треньорите, които, започвайки сезона, не знаеха кои играчи ще останат в техните клубове. "Подготвяш всичко с твоите играчи и една седмица твоите играчи излизат да играят срещу теб с екипа на друг отбор", сподели пък наставникът на Наполи Рафаел Бенитес.

"Нещата обаче са доста сложни, защото ако затвориш прозореца на 15 август, може би в Англия вече ще се играе, а в Италия все още не. Трябва да се прецени внимателно какво да се направи", добави испанецът.

Треньорите коментираха Световното първенство в Дубай и добавиха, че подкрепят изискването за финансов феърплей на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rasho79
06.09.2013 06:56

Тогава нека до 1-ви август да затваря пазара

redlondon1886
05.09.2013 23:57

Вияш Боаш го е яд за трансфера на Йозил и иска да има по-къс трансферен прозорец *lol*

Ginekologa
06.09.2013 00:05

нали и Венгер е там смешка*lol*