Пирин Разлог спечели дербито в Банско с 3:2

20:24
Пирин Разлог спечели дербито в Банско с 3:2
Общо пет гола бяха отбелязани в дерби мача на петия кръг на "Б"-футболна група между отборите на Банско и Пирин Разлог.

Срещата започна добре за отбора на домакините. В 6-та минута Мартин Станкев обстрелва директно вратата на гостите и Марио Балакчиев спря топката с ръка вътре в наказателното поле. Главният съдия Таско Тасков съвсем справедливо отсъди дузпа в полза на тима от Банско. Калоян Стоянов не бе точен от бялата точка и изпрати топката над вратата на Ивайло Крушарски. В 20-та минута Николай Демиров от гостите изведе Борис Кондев в наказателното поле на домакините, но вместо да стреля технично той би като начинаещ и топката прелетя над вратата на Веселин Ганев. В 30-та минута след рейд на Мартин Станкев по десния фланг последва центриране в наказателното поле на гостите и там Атанас Димитров-малкия Джаич, с глава направи безпомощен Ивайло Крушарски за 1:0. Последното си голово положение за първото полувреме отборът на домакините проигра в 38-ма минута след като Любослав Войнов напредна по левия фланг, насочи топката към Руслан Иванов, той незабавно обстрелва вратата на гостите, но стражът Крушарски отрази кълбото в корнер.

След почивката отборът на гостите избродира бърза контраатака, Красимир Станоев центрира в наказателното поле на Банско и там Димитър Димитров от 7-8 метра простреля Веселин Ганев за 1:1. В 59-та минута Георги Кременлиев от домакините събори в наказателното поле на гостите Борис Кондев и главният съдия Таско Тасков отсъди дузпа в полза на Пирин, която Димитър Наков превърна в гол за 1:2. В 62-ра минута Йордан Лечов от домакините като последен защитник съботи устремилия се Борис Кондев от гостите и главния арбитър Таско Тасков показа червен картон на нарушителя и остави отбора на Банско с човек по-малко до края на срещата. Цветан Варсанов от фаул изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на Банско за 1:3. В 64-та минута Мартин Станкев от домакините центрира топката в наказателното поле на гостите и там Сергей Георгиев с глава промени резултата на 2:3.

До края на мача непростими пропуски за домакините направиха на два пъти Любослав Войнов, Калоян Стоянов и Сергей Георгиев по веднъж. В 87-ма минута Цветан Варсанов от Пирин Разлог разтресе напречната греда зад вратаря на домакините Веселин Ганев.

Калиакра (Каварна) победи като гост Раковски 2011 с 2:1 в петия кръг от първенството на "Б"-футболна група и продължава да е без загуба от началото на шампионата.

През целия мач възпитаниците на Левент Аврамов диктуваха събитията на стадион "Г. С. Раковски" и заслужено си отпътуваха с трите точки. Резултата за Калиакра откри Георги Христов с глава след изпълнение на ъглов удар в пеналта на Раковски 2011 - 0:1. Две минути след почивката Латин Венков удвои преднината за тима от Каварна, отново с глава и изпълнение на ъглов удар. Гостите имаха възможност да постигнат и по-внушителна победа, но Иван Петков и Александър Василев пропуснаха да се разпишат от чиста позиция. Почетния гол за отбора от град Раковски вкара след разбъркване пред вратата на гостите Венцислав Гюзелев в 55-та минута на мача.

Резултати от петия кръг на "Б" футболна група:

Монтана - Ботев (Гълъбово) - 0:0
Банско - Пирин (Разлог) - 2:3
Раковски - Калиакра (Каварна) - 1:2
Хасково - Витоша (Бистрица) - 1:0
Дунав (Русе) - Марек (Дупница) - 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация