Тромсьо сменя Бешикташ в групите на Лига Европа

10:17
Тромсьо сменя Бешикташ в групите на Лига Европа
След решението на Спортния съд в Лозана да отхвърли жалбата на Бешикташ срещу изваждането на тима от европейските турнири, Комисията на УЕФА за спешни случаи взе решение да прати тима на Тромсьо в групите на Лига Европа.

Бешикташ се класира за груповата фаза в турнира Лига Европа, след като снощи постигна победа с 2:0 над Тромсьо в реванша между двата тима от плейофа в Истанбул. С общ резултат 3:2 от двете срещи турците се класираха напред. УЕФА обаче изхвърли турските Фенербахче и Бешикташ заради обвиненията в уреждане на мачове към двата клуба. Те обжалваха пред КАС, но съда отхвърли жалбите и на двата гранда от южната ни съседка.

По този начин, Тромсьо, а не Бешикташ, ще бъде днес в урните на жребия за групите на Лига Европа. Комисията на УЕФА за спешни случаи пък взе вчера решение всички тимове, загубили плейофния кръг в Лига Европа, да участват в жребий, който да определи заместника на Фенербахче в групите на втория по сила европейски клубен турнир. На съвсем случаен принцип един от загубилите тимове ще попадне в групите на турнира. По обяд пък е жребият за груповата фаза на турнира, в който ще участва и българският шампион Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kesteni
30.08.2013 12:29

И ко ся ще гледам смотаните Тромсьо и АПОЕЛ вместо Бешикташ и Фенерите ?????????? Голяма простотия........ тия анонимници даже групите няма да минат

kesteni
30.08.2013 17:31

Вече СА братле !!!!!!!

NeedForWeed
30.08.2013 15:40

АПОЕЛ анонимници? Вие нещо не сте в ред...

RMRM7
30.08.2013 12:14

Бешикташ са добър отбор, а тези Тромсьо са анонимници , АПОЕЛ Никозия също какво ще ми играят те в ЛЕ

Kardinalen
30.08.2013 11:24

Всичко е прозрачно, Тромсьо взима квотата на Бешкташ поради късмета с жребия да се паднат с тях, а на фенерите чрез жребий като по удачно беше отпадналия с най висок коефициент да е, проблема възникна с жалбата им към КАС иначе щяха да бъдат изхвърлени преди месец още и нямаше да са се изтеглили жребия за мачовете.

kolio_vg
30.08.2013 10:59

Какви ги върши УЕФА никой не знае,вкарват кой им е кеф и кой не!!?!?!??

Kardinalen
30.08.2013 10:33

Прокобата на Трабзонспор за отнетата им титла чрез купуване на мачове през 2010-2011 година още много ще ви тежи, цял свят ви говори - срама е голям но фен на фенерите няма как да се засрами /няма такова животно просто/ Бешикташ поне върнаха купата на Турция която спечелиха срещу ИББ след дузпи /малко поне доблест имаха/ но фенерите няма да дадат купата на Трабзонспор защото са отрепки, нека цял свят ви се гаври сега - малко ви е дори !

kermo
30.08.2013 10:24

Ако има виновни,нека си понесем наказанието,но нека това важи за всички,защото от както Платини е на трона,черното тото плъзна и в националните формации,и в големите първенства!Като се има на предвид съдииството в ШЛ от миналата година,въпросите около "чистата игра",стават много....