Ботев заплаши Ред Бул Залцбург с ФИФА

10:26
Ботев заплаши Ред Бул Залцбург с ФИФА
Международен скандал е на път да се завихри заради евентуалния трансфер на Тодор Неделев. Ботев Пловдив обмисля да сезира ФИФА заради нерегламентирани преговори на Ред Бул Залцбург с футболиста. Очаква се днес българският отбор да изпрати гневно писмо до австрийците за скандалното им поведение, съобщава "Труд".

Във вторник почти от стълбите на изпратения за него от концерна частен самолет Неделев се обадил на спортния директор Александър Александров, че с баща си заминава за среща в чужбина и ще отсъства един ден. И това, естествено, било прието като погазване на правилата.

Трансферната сага започна да ражда слухове. Най-актуалният в Пловдив е, че българската делегация в Лайпциг и Залцбург е получила "капаро" на стойност 300 000 евро. Друго предположение е, че пасажерите от частния самолет на милиардера Дитрих Матешиц нямат намерение да се съобразяват с Ботев. Причината - клаузата, освобождаваща футболиста от контракт при плащане на 1,5 млн. евро от който и да било клуб.

Агресивността на австрийците дразни Ботев, но хиените от Ред Бул явно имат стратегия. Ако са спечелили на своя страна играча, сега може с оферта от 3 млн. евро да изпреварят конкуренцията. Тотнъм се бави заради проблемите около трансфер №1 в света за сезона на Гарет Бейл. А немският Майнц 05 едва ли ще има сили да се конкурира с милиардера Дитрих Матешиц, собственик на Ред Бул.

Възможно е плановете за Неделев да са да играе година или година и половина в Залцбург, а после да облече екипа на новото бижу на компанията "РазенБалдщпорт". Неслучайно частният самолет кацнал първо в Лайпциг, където Неделев разгледал базата на клуба. Именно този тим е планиран от Ред Бул да стане хит в първа Бундеслига след 2 години.

Интересно е как ще реагират англичаните, след като "Дейли Мейл" писа, че и Арсенал следи Неделев. А преди 10 дни тричленка от Ботев стигна до стискане на ръцете и обещание за писмена оферта от Тотнъм срещу рекордния за България трансфер от 5.87 млн. евро. А в играта за новия №8 на България се замесиха също по информации на чуждестранни медии Рома и Сошо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sYsTemX
29.08.2013 13:23

Хахахаха знаех си просто, преди няколко дни направих коментар и някой хора тук се опитаха да ме оборят. Но явно става както винаги е ставало в БГ много шум за нищо. Чакайте още не е официално потвърдено, че отива в австрия може и по-лоша дестинация та накрая от ред бул да не отиде в амкар перм хахахахахахх. Просто жалка пародия е този БГ футбол и всички палячовци - футболисти в него. Аз лично не виждам кво толкова се бият за него, напраи няколко гола срещу слаби съперници, а го изкараха изключителен талант. Някаде чак бях чел, че е новият Бейл хахахаххах. Наистина в тази държава е голямо порно..

arsenal_gunners
29.08.2013 12:48

Щом има клауза за откупуване за 1,5 млн. и Залцбург я плати искат не искат, Ботев остават извън играта. Така е в целия свят *smile*

levskirealfen
29.08.2013 13:30

Точно така е, както ти го е казал колегата по долу! Ако има клауза за освобождаване, ако даден отбор я плати то играчът може да преговаря с дадения отбор! Ако в договора има клауза за освобождаване 1.5 мил, Ботев може и 50 мил да му търсят, но даде ли някой отбор 1.5 мил то Неделев може да преговаря с клуба! Запознайте се малко с правилата на трансферния пазар *wink*

bahtimaikata_97
29.08.2013 13:18

не е така ти като фен на Арсенал не го ли разбра иначе вече Суарез да е в Арсенал. Може да преговаря но Ботев ако не го пуснат няма да отиде

DuX4o0
29.08.2013 12:16

Защо Ботев се заяжда с Ред Бул ? Да пуска Неделев да върви да се развива и играе в по-силни отбори и това е : )

kermo
29.08.2013 11:29

Задава се нова "казанска" афера....

kolio_vg
29.08.2013 10:41

За такъв недоказан футболист,ебахти сагата се прави,ясно е че накрая отива в Турция или Русия,какво толкова го умувате.....

Fabregas_boy
29.08.2013 14:05

Не съм чорбар,по простата причина,че в България няма футбол.В Ботев,Лудогорец,че дори и Литекс се работи добре,ама да видим до кога,защото и Черноморец направи голям проект и после....А и кажи не съм ли прав?Колко играчи трансферира Левски в топ първенства скоро време?Просто ми стана смешно как левскар злобее,че български талант ще отиде на запад,а не в обичайните сини дестинации.И чудно ако Арсенал(3-ия най-успял английски отбор) са мишки,какви трябва да са Левски?

MaLkO_LuD94
29.08.2013 12:47

Аз не знам да сте стигали до полуфинал в КЕШ ( ШЛ ) нито пък да сте елиминирали някой действащ европейски шампион ? Каквото и да си говорим отново сте 2-ри *thumb_up*

Hristian96
29.08.2013 12:27

и какво ? ние имаме най-големите успехи в Европа

wba
29.08.2013 11:13

Тоя пък най-великият клуб , дето е на второ място по титли нали ?

kalchy
29.08.2013 11:10

Еее чорбар недоразвит, кво намесваш най-великият футболен клуб в България, гледай си мишките Арсенал и тва е.

Fabregas_boy
29.08.2013 10:57

Аз не виждам никъде в статията да пише Левски,какви Турция и Русия те гонят?