Якин: Успехът над Лудогорец не дойде лесно

10:08
Якин: Успехът над Лудогорец не дойде лесно
Старши треньорът на Базел Мурат Якин не скри задоволството  си от класирането в груповата фаза на Шампионската лига. Швейцарците елиминираха българския първенец Лудогорец след
две победи с 4:2 в София и с 2:0 в реванша.

Успехът на "Санкт Якоб" снощи дойде с попадения на Фабиан  Фрай в 11-ата минута и на резервата Филип Деген в 79-ата минута.

"Бяхме много концентрирани и не дадохме много шансове на  съперника. Ранният гол ни улесни допълнително. Със сигурност  обаче успехът не дойде лесно", каза Якин.

"Постигнахме това, което искахме. Влязохме в груповата фаза  с един от най-младите отбори, който Базел някога е имал. Сега се наслаждаваме на момента. Бяхме добре подготвени и фокусирани  върху работата си на терена. Не е лесно да си в ролята на  фаворит и да бъдеш толкова убедителен. Със сигурност това не се  дължи на факта, че съперникът е бил слаб", допълни той.

Якин е доволен, че ще участва в групите на Шампионската лига и като треньор, след като направи това като футболист.

"Очаквам с нетърпение есента. Още като играч беше прекрасно  да участвам в групите на най-престижния турнир. Сега ще изпитам  отново чувството, но като треньор, което ме прави много  щастлив", каза още наставникът на Базел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

medno
29.08.2013 17:53

Отборът на Лудогорец не е слаб, както казва наставника на Базел, но както всички се съгласяват с мнението на коментатора на двубоите между двата отбора, че футболистите ни нямат опит, така и трябва да се съгласят, че за всичко е виновна съвестта и морала на разни тренйори и собственици на отбори, защото има много таланти, но пласират само на братовчеда на кмета сина му и т.н. ... Когато българите се събудят може и да имаме футбол.

skubidu3
28.08.2013 12:33

Лудогорец във всичките си мачове са гости. Просто софиянци доказаха че не са българи, след като не подкрепиха нашите момчета на стадиона. В който и друг град да се беше провела срещата щеше да има по голяма подкрепа. Трябва да се засрамят и да престанат да лансират некадърните си отбори. Левски, ЦСКА и Локо Сф нямат място в "А" група.

kermo
29.08.2013 11:35

Шопите умират от яд,като си гледат отборчетата,които гният в копторите си,а "селяните" играят в Европа!Как така "селтека" ще им заема мястото....СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!!!

bojot
29.08.2013 10:53

А защо феновете на Лудогорец от Разград и околността не напълниха стадиона?

monte_carlo
28.08.2013 13:14

Съгласен съм,че стадиона беше много празен,когато Лудогоре домакинства на Базел !

paunQ
28.08.2013 12:49

И Славия също. *smile*

kolio_vg
28.08.2013 11:05

Бе то пак може да дойдат готини отбори в България да играят. Тотнъм,Рубин,Псв,Милан,Селтик,фенербахче,Суонзи,Фиорентина и много други. Няма защо да с ядосваме,Ако играят с желание може и да преминат груповата фаза.