Заклан черен овен може да класира Шахтьор в ШЛ

16:23
Заклан черен овен може да класира Шахтьор в ШЛ
Футболистите и треньорският щаб на Шахтьор Караганда, които изненадващо победиха Селтик с 2:0 в първия мач от плейофите на Шампионската лига, отново разчитат на курбан с черен овен за класиране в най-престижния европейски клубен турнир.

В навечерието на първия мач футболистите на Шахтьор Караганда започнаха своята тренировка с курбан - на терена на "Астана Арена" заклаха черен овен за късмет.

"Това е една от нашите традиции - да заколим овен преди началото на големи състезания. Направихме курбан преди началото на първенството и преди квалификационните кръгове на Шампионската лига също. Това е една традиция, която ни носеше късмет в миналото и ние мислим, че ще ни помогне и сега", обясни вратарят на отбора Александър Мокин.

Курбанът през миналата седмица предизвика ярост сред асоциациите за защита на животните.

Утре футболистите на Шахтьор Караганда ще излязат на " Селтик Парк" с надеждата да запазят своя аванс от 2:0 и да се класират за груповата фаза на Шампионската лига. Но дори и да загубят футболистите на Шахтьор ще продължат участието си в турнира Лига
Европа и ще бъдат първият отбор от Казахстан, играл в групова фаза на европейски клубен турнир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
26.08.2013 16:39

+10 кила млечна салата,5 шишета мастика,10 кила ракия от синя сливи и овен пълнен с ориз и карантии,отстрани картофки и на късмет да им е в ШЛ.*joking*

RAFKATA
26.08.2013 17:32

И да ги пратят тука.*cool*