Аугсбург постигна първа победа в Бундеслигата

21:24
Аугсбург постигна първа победа в Бундеслигата
Аугсбург постигна първа победа в първенството на Германия, след като надви в 3-ия кръг на собствен терен Щутгарт с 2:1. Отделно от това, двете попадения бяха и първи за домакините през този сезон, като Халил Алтънтоп и Ян-Ингвер Калстен-Бракер осигуриха успеха на домакините. Щутгарт приключи мача с 10 души заради червения картон на Ибрахима Траоре, отстранен 6 минути след влизането си на терена като смяна.

Щутгарт и новаците от Брауншвайг, които по-рано днес също паднаха у дома, остават единствените отбори без точки за три кръга в Бундеслигата. Домакините откриха резултата в 6-ата минута чрез Алтънтоп, който засече топката от близко разстояние след пробив и подаване на Пол Ферхаег. След половин час домакините удвоиха аванса си чрез Калстен-Бракер, който се разписа от фаул. Нарушението беше отсъдено заради събаряне на Холцхойзер.

Три минути преди края на първото полувреме Ведад Ибишевич върна едно попадение от дузпа и намали пасива на своите. Веднага след началото на мача гостите можеха да изравнят, но Ферхаег изчисти от голлинията удар на Артур Бока с глава. Надеждите на Щутгарт за равенство се стопиха с червения картон на Траоре в 71-ата минута. Той се появи на терена едва 6 минути преди това, но при първата си сериозна интервенция, влезе брутално в краката на Рони Филп и си изпроси изгонването.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация