Анализатори: Пулев няма шанс срещу Кличко

11:14
Анализатори: Пулев няма шанс срещу Кличко
Българският боксьор Кубрат Пулев победи Тони Томпсън (САЩ) по точки в мач от тежка категория и си спечели правото на мач за световната титла във версия IBF, която е притежание на Владимир Кличко (Украйна).

Анализаторът на "Боксинг Обзървър" Джордън Стодарт обаче не смята, че с показаното в Шверин снощи Пулев може да бъде сериозна заплаха за Кличко. Българинът спечели с пълно съдийско единодушие срещу 41-годишния Томпсън, след като реферите дадоха 116:112, 117:111 и 118:110 точки в негова полза.

"Честно казано, единственото позитивно нещо от този мач е, че няма шанс за трети мач между Кличко и Томпсън", коментира Стодарт, визирайки двете убедителни победи с нокаут на украинеца срещу американския му съперник през 2008 и 2012 година.

"Пулев не показа достатъчно, за да убеди широката европейска аудитория, че може да е сериозен конкурент на Кличко, въпреки че трябва да бъде отчетен и фактът, че това беше първия му мач от почти 12 месеца", коментира още Стодарт.

"Българинът има добър боксов ум, търпелив е и очевидно може да се приспособява добре към съперника, но очевидно разчита само на класически десен прав, което ми се струва твърде малко за мач срещу Кличко, който се очаква да бъде през следващата година", допълни той.

Кличко среща друг претендент Александър Поветкин от Русия на 5 октомври и при очаквана победа може да срещне Пулев още през декември тази година. Българинът запази перфектния си рекорд от 18 победи в 18 мача (9 с нокаут), след като имаше известни затруднения срещу Томпсън само в началото на мача.

"В първите три рунда очакванията, че Томпсън може да се противопостави се оправдаха, но след това Пулев показа класа. След четвъртия рунд той доминираше и спечели всички оставащи части до края. Двубоят обаче няма да се запомни с нищо", коментира още Стодарт.

Друг боксов анализатор Скот Крайст също смята, че 32-годишният българин няма никакви шансове в евентуален мач срещу Владимир Кличко.

"Оглед на представянето му в мача с Томпсън не смятам, че Пулев може да направи нещо срещу Кличко. Българинът е добър боксьор, без съмнение. Той е един от петимата най-силни в света в тежка категория в момента. Но неговата стратегия се гради на една-две комбинации, което няма да бъде достатъчно срещу Кличко. Пулев обича да се боксира от дистанция. Логиката обаче казва, че с такава тактика не можеш да победиш Владимир, който има най-тежките удари в съвременния бокс", пише Крайст.

"Пулев не направи нищо специално (срещу Томпсън), въпреки че от друга страна той се представи значително по-добре в сравнение с мачовете срещу Александър Димитренко и Александър Устинов, две големи момчета, които обаче се изключително далеч от класата на Владимир Кличко", допълва той.

"Еast Side Boxing" също не дава шансове на Пулев при евентуален мач срещу Кличко.

"Пулев не показа необходимата сила и трудно можем да си представим, че срещу шампиона във версиите IBF/IBO/WBA/WBO Владимир Кличко той ще може да направи нещо друго, освен да отнесе много удари и да бъде нокаутиран. Пулев има маса, но не е нужната сила. Срещу уморения Томпсън това беше достатъчно, но срещу боксьор, който може да удря като Владимир, Пулев ще изпадне в сериозни затруднения. Българинът е предвидим и не достатъчно разнообразен. Той се нуждае от много повече от единични удари, за да победи добър боксьор като Владимир Кличко", коментира "Еast Side Boxing".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
25.08.2013 18:32

Според мен по-скоро Кличко няма шанс срещу Кобрата *beer*

John_Jameson
25.08.2013 17:15

Абе щом е стигнал до мач с Кличко, значи има своите шансове! *wink*

RMcF_
25.08.2013 16:11

Ами то и Пулев нямаше шанс срещу Томсън ама...

reminer
25.08.2013 16:10

Абе всички казват, че няма шанс ама като му набие канчето друго ще говорят *smile*

Notlike
25.08.2013 15:42

Кобрата го отписват всички анализатори вече 10-ти мач поред. Откак направи впечатление, всички почнаха да сипят говна по негов адрес. Щом Кличко е толкова мощен, защо бяга от него? Защо Адамек, Чисора, Дейвид Хей и други също отказват мач с него? Нали са големи боксьори? Явно Кобрата има нещо различно, което ги стряска? #1 в списъка на IBF, бие наред..де да знам, някъде има грешка. Такъв слабак, пък бие "случайно" една камара "Звезди"? Кобрата е уникален боксьор, защото има невероятна издържливост, затова и не се притеснява да прави дълги мачове, където противниците му нямат шанс. Кличко знае, че Кубрат не се страхува да играят 12-рундов мач, затова и бяга. Той излиза срещу туристи, както каза един пич по-рано... и ги бие на 6-7 рунд, защото онея са грогита вече. Даже си мисля, че хич не е невъзможно Поветкин да го бие в Москва.

niksanche
25.08.2013 15:10

КОБРАТА Е ВЕЛИК ! ТИЯ КОМЕНТАТОРИ ГО ЗНАЯТ -завиждат на БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ!

plamzzz
25.08.2013 14:49

То пък оставаше българин да направи нещо велико и да не се опитат да го сломят духовно и да напишат един тон лайна за него. По-важното е че кобрата 5 пари не дава какво казват тези некадърници, мачът е другата година има достатъчно време да се подготви и да си го набие. Публиката в Германия също беше невероятна, през цялото време имаше българи юнаци и други познати песни, браво на Кобрата!

myzrael
25.08.2013 13:33

Нека да няма...той сигурно затова Кличко все се крие и се чуди как да не се организира мача...защото Кобрата така ще го накличка, че направо ще го откаже от този спорт *joking*

dadeds
25.08.2013 13:21

То е ясно, но пък надеждата умира последна!

madmaxxxx
25.08.2013 13:18

Мисля, че е някак си детинско да си правят такива изоводи и то не от какви да е, а от боксови специалисти. Детинско е да не допуснеш, че Кобрата може да се е бил тактически и да се е пазел и "криел" от екипа на Кличко. Гледал съм Кличко и бих казал, че няма никакъв тежък удар. Объркан съм от тия работи, които прочетох. Гледал съм 8 срещи на Кличко и на други 5 съм гледал репортажите. По тактичен боксьор от него няма. Никога не е разчитал на своя тежък удар. Естествено това не значи, че гали опонентите си с перце като ги нацели. Форман имаше силен удар, Холифийлд и Тайсън имаха силни удари, имаше и един от супер лека категория дето имаше чук вместо ява ръка. За какъв силен удар говорим тук въобще? Ако/Когато се срещната Кобрата и Кличко ще пада голямо надхитряване и няма да има никакъв бокс отсега да ви кажа. Кличко е мазна лисица и когато има насреща си по-добри боксьори от самият него веднага вкарва в употреба всяка точка от украинския боксов наръчник ( и този за борбата) за мръсни номерца. Има шанс Кобрата да реши да не се надхитрява с него а просто "да го набие", както се казва *smile* Според мен Кобрата има данни и да го надхитри, и просто да го набие *smile* Незнам за вас, но аз си мислех, че ще има нокаут в този мач, което ме навежда на мисълта, че "наш'то" момче може и да не е баш перфектно, но за мен винаги ще е по-перфектно от Кличко. За мен тази фамилия Кличко не са никакви боксьори, а просто добри шахматисти и маратонци. Браво Кобра!

7ed0o0
25.08.2013 13:12

Нали знаете че всичко е бизнес.В последните години бокса е един от най-нагласените спортове

madridistaaaaaa
25.08.2013 12:46

Безспорно ще бъде много труден мач за Пулев,но не трябва да губим надежда той е невероятен Българин и боксьор,може да го победи колкото и трудно да му е,а тия които казват,че няма шанс да се еб*т в г*за ние всички вярваме.Напред КОБРА!

TotHamFan
25.08.2013 12:06

Точно това е целта на Кубрат, да не си дава много зор и да не показва пълния си потенциал. Сега след като всички го подценяват и не му дават шанс срещу Кличко той ще покаже, че е най-добрият боксьор, защото Кличко ще бъде на колене пред непобедимия български лъв.

Anatoli93
25.08.2013 12:46

Много добре казано*smile*

kns
25.08.2013 11:54

Прави са

Отговор
:
20
Kalinho
25.08.2013 17:59

Все пак продължавам да твърдя, че има поне едно 15% от възможностите си, които Кубрат ги пази специално за кличко. Не съм специалист в бокса ама от последните около 5-6 ако не и повече мача Кличко не показва нещо особенно и далеч противниците му не са толкова силни колкото всички ги изкарват.

kns
25.08.2013 16:31

Несериозно е да кажеш,че Кобрата играе нарочно по дръпнато и в мача срещу Кличко ще покаже пълния си потенциал...това може да го каже само човек който не разбира нищо от бокс и никога не е тренирал,във бокса един единствен удар може да ти обърка тотално мача и във никой мач не можеш да си позволиш да играеш дръпнато или да играеш със някакъв друг стил,а не със собствения си..това е профи бокс,не е аматьорска лига САНДАНСКИ и всеки удар на противника си е доста сериозен особено когато е в тежка категория...Вчера кобрата игра в същия стил,в който играеше всичките му останали мачове,много е добър,даже е един от 5-те най добре след, ХЕй,кличко и Валуев-може би, и Поветкин - Топ 6 хайде.....другото което е някой под мен беше казал,че Пулев нямал шанс срещу томсън което отново е глупаво тъй като Томсън беше претендент за титлата на Пулев,именно Кубрат беше фаворит и то безспорен във този мач,другото което искам да спомена относно това,че Кличко играел със слаби съперници постоянно,отново не съм съгласен..и Кобрата не играе със най-добрите боксьори всеки път *smile* даже Кличко е играл къде,къде с по класни състезатели от колкото Пулев..да не изброявам Дейвид Хей..Сега Поветкин..Ако сравня и мача му със Томсън,който беше нокалтиран още в 6-тия рунд ... Наистина ще му е доста трудно на нашия,ама не е невъзможно де *smile* ...но със сигурност Кличко е безспорния фаворит и всичко друго освен победа за него ще е сензация

Kalinho
25.08.2013 12:48

и в кое са прави. Кличко играе срещу пълни туристи последните мачове. Всеки път избира все слабаци. Нормално е всички да подкрепят Клиечко той в момента е най - голямата звезда и най - много пари се смъкат от него. Пулев не е играл все пак от почти 1 година отделно съм убеден, че може много повече от това което показва. И малко смешно звучи коментара, че има само няколко комбинации и единични удари пък да е в топ 5 на боксьорите, другите тогава какво могат един удар и толкова ли .