Рангелов донесе точка на Люцерн срещу Базел

09:24
Рангелов донесе точка на Люцерн срещу Базел
Българският нападател Димитър Рангелов се разписа за Люцерн при равенството 1:1 срещу гостуващия шампион Базел в мач от шестия кръг на швейцарското първенство.

Рангелов изравни резултата в третата минута на добавеното време с втория си гол за сезона. Резервата Джамир Хика центрира от корнер, вратарят Ян Зомер изби удара на Оливер Бозанич, но българинът направи добавка отблизо за крайното 1:1.

В състава на Базел, който е съперник на Лудогорец в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, цял мач игра българският национален защитник Иван Иванов. Той получи и жълт картон в 85-ата минута.

Люцерн започна по-добре мача, но след малко повече от половин час игра Джовани Сио изведе гостите напред. След центриране на Филип Деген в наказателното поле Сио беше
най-съобразителен и прати топката в мрежата. След почивката и двата отбора имаха своите положения, но в края късметът се усмихна на домакините.

"В последните минути линиите ни се поразкъсаха, започнахме да губим много единоборства, не успявахме да задържаме топката. Така Люцерн стигна до изравняване. Държахме всичко в ръцете си. Имахме достатъчно шансове да решим по-рано мача, но не успяхме", коментира разочарованият старши треньор на гостите Мурат Якин.

Десният защитник Филип Деген получи контузия след почивката и беше заменен принудително четвърт час преди края от Кай Фозер.

"Исках да го видя на терена, за да дам почивка на някои футболисти, които играха в сряда срещу Лудогорец (б.а. 4:2 в първия мач в София). Радвам се за Джовани Сио, защото той се представи силно и заслужено вкара гол", каза още Якин.

Специалистът даде почивка на ключовия полузащитник Валентин Щокер, а Марсело Диас и Мохамед Елнени влязоха като резерви. Пореден двубой на Базел заради контузия пропусна основният нападател Марко Щрелер.

Съставът на Базел: Зомер, Филип Деген (76-Фозер), Сафари, Иван Иванов, Шер, Джака, Давид Деген, Делгадо (58-Елнени), Фрай, Салах (82-Диас), Сио

ВИДЕО!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация