Лион допусна първа загуба за сезона

09:19
Лион допусна първа загуба за сезона
Олимпик Лион допусна първа загуба за сезона, след като паднас 0:1 като домакин от Реймс в мач от третия кръг на френското първенство. Така възпитаниците на Реми Гард останаха на трето място с 6 точки и пропуснаха да се изравнят с лидера Олимпик Марсилия, който продължава с пълен актив от 9 точки.

Двата отбора имаха затруднения под проливния дъжд на "Жерлан", като второто полувреме дори започна с 30-минутно закъснение, тъй като служителите на стадиона работеха по
отстраняването на водата от терена. В 71-ата минута лионци получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Гаетан Курте срещу Джордън Фери в наказателното поле. Клеман Грение обаче стреля над гредата от бялата точка и отличната възможност беше пропусната.

Реймс стигна до успеха с голяма доза късмет. В 76-ата минута опит за центриране на Одаир Фортес се отклони от Милан Бишевац, прехвърли вратаря на домакините Антони Лопес и влетя в мрежата на Олимпик Лион.

Новакът Гинган постигна първа победа за сезона след 2:0 срещу гостуващия Лориен. Мустафа Ятабаре реализира двете попадения за първите точки на отбора през сезона.

Монпелие също постигна първа победа след късен обрат срещу гостуващия Сошо за 2:1. Двата тима си размениха по едно попадение в края на първата част, като Рой Конту откри, а Илтон изравни за домакините. Четвърт час преди края Седрик Канте беше отстранен с директен червен картон, след като фаулира откъсващия се в чиста позиция Реми Кабела. Въпреки числения си превес Монпелие изглежда трябваше да се задоволи с равенството, но в четвъртата минута на добавеното време Сиака Тиене вкара безценния гол.

Бордо също спечели за първи път през кампанията след 1:0 срещу гостуващия Бастия. Единственото попадение реализира Анри Севе в 32-ата минута от фаул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация