Лудогорец с класика срещу Берое (видео)

21:57
Лудогорец с класика срещу Берое (видео)
Лудогорец спечели домакинството си на Берое с 3:0 в мач от шестия кръг на "А" група. С петата си поредна поредна победа в шампионата възпитаниците на Стойчо Стоев оглавиха класирането с актив от 15 точки, като изпревариха с 3 новака Любимец, който в понеделник гостува на Литекс. Така разградчани взеха и реванш от Берое за загубения с дузпи мач за Суперкупата на страната през юли.

Лудогорец стартира по-активно и още в четвъртата минута поведе в резултата. Върджил Мисиджан изведе Марселиньо в чиста позиция с пас между двамата централни защитници на съперника, бразилецът навлезе в наказателното поле и с удар по тревата от 12-13 метра преодоля Иван Караджов. Шампионите продължиха да доминират, но постепенно Берое изравни играта и дори на няколко пъти беше близо до изравняване. В 27-ата минута след грешка на Александър Барт централният нападател на гостите Венцислав Христов се измъкна в ляво в наказателното поле, но стреля край близката греда. Малко по-късно Георги Андонов се измъкна сам в дясно в пеналта, но реши да подава пред вратата и пасът му беше избит от защитниците на домакините. Две минути преди почивката Христов се измъкна от шпагата на Теро Мантула, навлезе сам в наказателното поле, но стреля в тялото на Иван Чворович.

След почивката Лудогорец действаше по-активно. В 63-ата минута Шоко проби от дясно и пусна добре към Марселиньо, който от 13-14 метра стреля неточно. Секунди по-късно бразилецът се реваншира. Той се възползва от грешка в защитата на Берое, навлезе сам в дясно в наказателното поле, преодоля вратаря Караджов и прати топката в опразнената мрежа.

Осем минути преди края Берое беше близо до почетен гол. Христов отправи страхотен удар от дъгата пред наказателното поле, но топката се отби от лявата греда на вратата на Чворович. В 87-ата минута Здравко Илиев повали резервата Мичел Бургзорг в наказателното поле и Светослав Дяков реализира отсъдената дузпа за класическото 3:0.

Състави:

Лудогорец - Чворович, Шоко, Мантула, Барт, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Александров, Мисиджан (74-Абало), Марселиньо (85-Бургзорг), Платини (69-Кишада)

Берое - Караджов, Здравко Илиев, Стойчев, Зафиров, Костадин Стоянов (40-Горанов), Елиаш да Силва, Мартинс (73-Георги Костадинов), Крумов (68-Ронкато), Андонов, Каядо, Венцислав Христов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари