Байерн би Нюрнберг, още три отбора продължават с пълен актив (видео и снимки)

19:10
Байерн би Нюрнберг, още три отбора продължават с пълен актив (видео и снимки)
Байерн Мюнхен спечели 187-ото баварско дерби срещу гостуващия Нюрнберг с 2:0 в третия кръг немската Бундеслига. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола събраха пълен актив от 9 точки, колкото имат Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен и Майнц 05.

Германският национал Марио Гьотце дебютира като титуляр за домакините, но не се прояви особено и беше заменен след почивката. Байерн започна по-активно, но първото положение в мача беше за Нюрнберг. След четвърт час игра Даниел Гинчек отправи силен удар от 22 метра, който се отби в напречната греда.

В 33-ата минута домакините получиха спорна дузпа, след като Ариен Робен падна в наказателното поле след сблъсък рамо в рамо с Пер Нилсон. Давид Алаба стреля от бялата точка, но Рафаел Шафер се хвърли в ляво и изби в корнер.

Домакините натиснаха мощно след почивката. Марио Манджукич стреля опасно на два пъти с глава, а Гьотце не успя да преодолее Шафер от ъгъла на малкото наказателно поле. В 69-ата минута логичното се случи. Филип Лам центрира от дясно и непокритият Франк Рибери с глава от 7-8 мета насочи топката в мрежата.



Десетина минути по-късно Байерн реши всичко. Лам изведе Робен по дясното крило, холандецът премина двама защитници на съперника и от малък ъгъл с шут по диагонала вкара за 2:0.



Байер Леверкузен също продължи перфектната си серия в първенството и едва за втори път в историята си след сезон 2003/2004 е с пълен актив след три изиграни кръга. Възпитаниците на Сами Хупия се наложиха с 4:2 над гостуващия Борусия Мьонхенгладбах.

Щефан Кийслинг изведе домакините напред в средата на първото полувреме от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хуан Аранго в наказателното поле. В 28-ата минута Синди Сам удвои, след като засече отблизо добро подаване от дясно в пеналта на Кийслинг. Десетина минути по-късно при контраатака Ларс Бендер центрира в наказателното поле и Кийслинг засече с глава, но в гредата. Гостите изравниха с два бързи гола в началото на второто полувреме. В 54-ата минута Мартин Щранцл намали с удар от 8-9 метра след подаване на Патрик Херман. Три минути по-късно при контраатака Хуан Аранго се възползва от грешка на вратаря Бернд Лено и отблизо направи 2:2. Домакините отново се активизираха и Сидни Сам вкара за 3:2 след пас на Кийслинг в 61-ата минута. Малко по-късно Сам нацели и греда с шут от 18 метра, но в 72-ата минута той асистира за четвъртото попадение на Гонсало Кастро.



Майнц 05 също остана с пълен актив след победа с 2:0 над гостуващия Волфсбург. Ерик-Максим Чупо-Мотинг изведе домакините напред с глава след час игра, след като засече с глава центриране от корнер на Бо Свенсон. В 64-ата минута гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Луис Густаво за тактическо нарушение. С човек повече Майнц стигна до второ попадение. Николай Мюлер вкара за 2:0 и реши мача.

Шалке 04 продължи лошото си начало на сезона и след загубата с 1:2 като гост на Хановер 96 остана в дъното с 1 точка. Саболч Хусти изведе домакините напред след четвърт час от дузпа, за нарушението за която Бенедикт Хьоведес получи директен червен картон. Малко преди почивката Маме Диуф с глава удвои след центриране на Хусти. Адам Салай намали в 55-ата минута, а до края Хущи получи червен картон за домакините в 74-ата минута, а Кристиан Фукс от гостите също беше отстранен от игра пет минути преди края след второ предупреждение.



Хофенхайм и Фрайбург направиха зрелищно 3:3, като и двата отбора завършиха с по 10 души на терена. Сеяд Салихович откри от дузпа за домакините в десетата минута, но веднага след гола беше отстранен с директен червен картон заради груба проява срещу капитана на съперника Юлиан Шустер. Франсис Коклен от Фрайбург пък беше отстранен с втори жълт картон три минути преди почивката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darin.ivanov.129
25.08.2013 11:06

Хареса ми играта след смените! Забелязваше се как Кроос се връща назад да поема топката. И отбора сякаш заигра 4-2-3-1. Разбира се това довее и до головете което все пак беше целта. Хубаво ще е Пеп да започне да забелязва кога играе добре отбора...

Absolado7
24.08.2013 22:40

След като влезнаха Мюлер и Кроос +промяна на схемата (специално за Лам) това беше истинският Байерн

*thumb_up*

lpsoldier
24.08.2013 20:27

Eбати, явно европейският шампион не си е заслужил още честта за отдена статия за неговия мач в уинера (facepalm)

Arsenal966
24.08.2013 19:51

Много пропуски много чудо,резултата спокойно можеше да е към 5:0,6:0...но все пак,победа,3 точки *smile*

Arsenal966
24.08.2013 21:06

Двуцифрен резултата едва ли щеше да стане,след 5тия гол щяха да се отпуснат *wink* Но все пак,вратаря на Нюрнберг беше...*silent*

deucec
24.08.2013 20:04

5 ,6 ? Резултата трябваше да е двуцифрен. Нюрнберг цял мач опълченци , врятаря им заслужи златна топка ....

_beroe_
24.08.2013 19:23

Трудна победа,и изглежда че ще има много такива мачове за Байерн,а и за Дортмунд. Просто противниците им подхождат разумно,доста дефанзивно, дисциплинирано. Затова в доста мачове е тежко за грандовете, особено до 60-70 мин. Все пак браво на Байерн за победата, счупиха още един рекорд.*beer* А едно от нещата което не ми харесва е, че до сега от 3 дузпи дадени в полза на Байерн е реализирана само 1. Трябва да се наблегне на такива тренировки според мен.

sakata_97
24.08.2013 19:15

Според мен точно тези 3 отбора Байерн,Байер и Дортмунд ще са в челната тройка в края на сезона