Гаджев: Надявам се да има още много титли

10:39
Гаджев: Надявам се да има още много титли
Халфът на "сините" Владимир Гаджев бе в еуфория, след като Левски спечели шампионската титла. Това е първата титла за Гаджев, която той ще помни завинаги, тъй като е спечелена с изключително много труд, борба, характер и мъжество. Футболистът на „сините", който е преотстъпен на "Гереан" от гръцкия Панатинайкос, по всяка вероятност ще остане в отбора и за следващия сезон. След края на мача с Миньор Перник Гаджев говори пред журналистите за личните си цели, бъдещето си в клуба и Шампионската титла.

- Влади, честита титла. Какво е чувството да бъдеш шампион след такъв сезон и толкова труден мач накрая?


- Благодаря. Чувствам се отлично и настроението ни е доста приповдигнато. Наистина се получи доста труден мач с Миньор Пк, но пък сме много щастливи от развитието на нещата. За мен тази титла е първа и много сладка. Надявам се да има още много титли занапред.

- В такъв случай да разбираме ли, че окончателно оставаш и за следващия сезон в Левски?

- Не знам. Това още не съм го казал. Не обичам да говоря предварително. Водят се преговори, но все още не е подписан договор, така че не бих искал да избързвам, за да не стане някакъв проблем.

- Някой от гръцкия тим Панатинайкос разговарял ли е с теб да се завърнеш обратно?

- Нямам информация от Панатинайкос да искат да ме връщат и не съм разговарял с никой от този отбор. Не съм чувал да искат да ме връщат, а и не съм разбрал да са ме гледали в някой от мачовете.

- А разговорите с ръководството на Левски до какъв етап са стигнали?

- Естествено, че сме разговаряли с ръководството на Левски. Доколкото знам, са се свързали вече с ръководството на Панатинайкос и предстоят още разговори между тях и оттам нататък дано се разберат и нещата да станат по-лесни.

- Да те върна към днешния мач. Много трудно стигнахте до гола и като че ли бяхте малко поизнервени. На какво го отдаваш това?

- Определено изпуснахме много положения, но това е футболът. За наша радост отбелязахме един гол, а пък ЦСКА загубиха и станахме шампиони, макар че изстрадахме доста през този мач.

- Ти самият очакваше ли, че ще стигнете до титлата след равенство на "Герена" и загуба на ЦСКА?

- Честно казано, очаквах, че ще победим Миньор Пк, но не се получи. Трябва да отдадем заслуженото на гостите, които се хвърлиха доста в този мач. Въпреки че залагаха повече на защита, трябва да ги поздравим с представянето им на "Герена". Обикновено срещу Левски се играе по този начин и не можем да се сърдим на нито един отбор. В крайна сметка идват с нагласата да вземат поне точка. Това е футболът, въпреки че аз очаквах, че ще отбележим повече от един гол.

- Изнерви ли ви в някаква степен това, че футболистите на Миньор Пк лежаха на терена повече от необходимото?


- Вижте, това е напълно нормално. Този двубой беше с по-голям заряд. Направихме всичко възможно да спечелим мача, но за съжаление стигнахме само до точката. Искахме да отбележим колкото се може повече голове, за да зарадваме тази невероятна публика, която ни подкрепяше през цялото време. За съжаление обаче не стана така, както искахме. Радвам се обаче, че станахме шампиони, макар и с равен резултат.

- Според теб съдията справи ли се с мача?

- Не бих искал да го коментирам, тъй като не е моя работа да го правя.

- В последните няколко срещи с Георги Сърмов бяхте постигнали много добър синхрон. Отрази ли се днес неговото отсъствие?

- Това трябва да го кажат треньорите. Но това е футболът. Има контузени, наказани футболисти и трябва отборът да се справя без тях. Иначе наистина свикнах да играя със Сърмов, но пък в Левски има много футболисти, които могат да заменят отсъстващите. В такъв смисъл мисля, че отсъствието на Сърмов не е оказало голямо влияние.

- Пътят на Левски вече е насочен към евротурнирите. Необходими ли са според теб нови футболисти, които да вдигнат нивото на отбора?

- Мисля, че този въпрос трябва да го зададете на господин Велев и господин Боримиров. Не съм аз човекът, който да казва какви футболисти трябва да играят в Левски. Сега трябва да си починем добре и да си изчистим главите от тежкия сезон, който вече приключи. И да се върнем максимално свежи и отново да работим здраво, защото ни чакат доста тежки мачове.

- Как мислиш, този отбор с тези футболисти ще има ли силите да се представи по-добре от миналата година в Шампионската лига?

- Надявам се, че да. Както казах, сега трябва да си починем, а след това да мислим за новите битки, които ни предстоят.

- Паузата ще бъде много кратка. Ще успеете ли да се възстановите преди тези важни двубои?

- След днешния мач си увеличихме малко почивката. Сега, като сме шампиони, сигурно ще имаме малко по-дълга почивка, но в крайна сметка ние не можем да избираме колко време ще почиваме. След като от БФС така са преценили да направят мачовете, сме длъжни да се съобразим с тях. Колкото почивка имаме, трябва да се възползваме от нея по най-добрия начин и да бъдем напълно възстановени за началото на подготовката.

- Господин Велев, ще даде ли по-дълга почивка на титулярите?

- Все още не знам. Това трябва да го решат треньорите. Сега имаме два дни почивка и в сряда ще разберем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари