Слован наказа Удинезе, Щутгарт избегна тежка загуба (видео и снимки)

23:46
Слован наказа Удинезе, Щутгарт избегна тежка загуба (видео и снимки)
Италианският Удинезе смъкна до минимум шансовете си за класиране в групите на Лига Европа, след като допусна да бъде надигран у дома от чешкия Слован Либерец. Зебрите загубиха първия мач с 1:3.

Сергий Рибалка осигури предимство на гостите още в 16-ата минута, но малко след половин час игра Габриел Силва възстанови равенството. В началото на второто полувреме Дзон Деларж отново изведе Слован напред в резултата, а Ондрей Кушнир сложи точка на спора в 83-ата минута.

Отборът на Суонзи Сити пък разгроми като домакин румънския Петролул Плоещ с 5:1 и вече може да се смята за почти сигурен участник в груповата фаза на турнира. Лебедите решиха развоя на събитията още до почивката, след като си осигуриха аванс от три безответни гола. Уейн Раутлидж бе точен на два пъти, а по едно попадение добавиха и Мичу, Вилфред Бони и Алехандро Позуело. Почетният гол за гостите пък бе дело на Джордже Грозав.





Партизан също се поздрави с победа пред погледите на своите привърженици. Сръбският колос се наложи минимално над швейцарския Тюн, като единственото попадение в мача отбеляза Милош Йоич в 70-ата минута.



В друг изключително интересен мач, с гол на Ведад Ибишевич отборът на Щутгарт, който в миналия предварителен кръг отстрани Ботев Пловдив с огромна доза късмет, избегна тежка загуба при гостуването си на хърватския Риека. Домакините излязоха напред в резултата в 74-ата минута чрез Леон Бенко, а в 87-ата Зоран Квързич покачи на 2:0. Секунди преди края на редовното време обаче Ибишевич намали разликата и оформи крайното 2:1, като по този съхрани шансовете на швабите за класиране в групите.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shifter_fd
23.08.2013 00:20

За Слован не е такава изненада. Все пак миналият кръг изхвърлиха Цюрих, а в Гамбринус Лига се държат много добре, с изключение на мача с Млада Болеслав (загубен с 0:4). Тогава обаче либерци играха буквално с резерви и юноши, за да запазят отбора за реванша с Цюрих. Пък и Удинезе вече не са толкова страшен отбор. За Щутгарт беше ясно, че ще се издънят и жалко, че вкараха гол, защото тия буквално са случайници. Швабите даже и в Германия здраво си падат, така че няма да се учудя на едно 0:0 на реванша с Риека. Останалите мачове поне според мен си излязоха резонно и нямаше почти никакви изненади.

shifter_fd
23.08.2013 12:23

донякъде да, аз даже Сент Етиен ги бях играл и ме удариха....

biserms
23.08.2013 08:39

За мен загубите на Ница и Сент Етиен също са си изненади *wink*

MaLkO_LuD94
22.08.2013 23:56

Дано да отпаднат тия сме*ници Удинезе *stop**stop**stop*

biserms
23.08.2013 08:38

Е с тоя резултат няма как да не отпаднат *joking* Те изобщо не заслужаваха да играят ЛЕ. Направиха няколко силни мача в края на миналия сезон и заради издънките на Рома и Интер се докопаха до място в Европа. Послед (както правят винаги) разпордадоха всичките си качествени играчи и за поредна година ще очАКВАТ Тото Ди Натале да ги носи на гръб...