Гришо стартира US Open срещу Соуса, Цвети срещу Риске

20:43
Гришо стартира US Open срещу Соуса, Цвети срещу Риске
Първата ракета на България Григор Димитров ще срещне Жоао Соуса (Португалия) в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, което започва в понеделник.

При успех на старта Димитров, номер 28 в световната ранглиста, ще играе с победителя от двубоя между Ярко Ниеминен (Финландия) и Лукаш Кубот (Полша). Миналата година българинът отпадна в първия кръг след загуба от Беноа Пер (Франция) със 7:5, 3:6, 6:7(4), 2:6.

Португалецът Соуса е на 24 години и е номер 96 в ранглистата на АТП. Висок е 185 сантиметра и тежи 73 килограма. В кариерата си няма титли и е заработил едва 430603 долара като професионалист от 2005-а година насам.

До този момент Димитров и Соуса са изиграли един двубой. Португалецът печели с 6:4, 6:1 на фючърс в Испания през 2008 година.

Ако достигне до третия кръг Димитров може да срещне номер 1 в света Новак Джокович (Сърбия).

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова пък ще играе с Алисън Риске (САЩ) в първия кръг на Откритото първенство на САЩ, което започва в понеделник. При успех на старта Пиронкова, 67-а в света, във втори кръг ще срещне победителката от двубоя между Йохана Ларсон (Швеция) и Мона Бартел (Германия).

23-годишната американка е номер 95 в световната ранглиста. Тя е висока 175 сантиметра и тежи 66 килограма. Риске няма титли в кариерата си и е заработила 461130 долара като
професионалист.

Пиронкова и Риске до момента не са играли една срещу друга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация