Анчелоти: Казвам сбогом на Милан, Галиани: Леонардо е новият треньор

08:37
Анчелоти: Казвам сбогом на Милан, Галиани: Леонардо е новият треньор
Треньорът на Милан Карло Анчелоти окончателно прекрати договорните си отношения с "росонерите" и вероятно ще води английския Челси през новия сезон. Новината потвърди както самият наставник, така и вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани.

Анчелоти пое Милан през есента на 2001 година. Преди това специалистът бе на чело на Ювентус, но със "старата госпожа" не успя да постигне нищо значимо, въпреки че отборът играеше добър футбол. С "росонерите" обаче Татко Карло вдига Купата на Италия през сезон 2002/03 и стана шампион на Серия А през следващата година. През 2003 и 2007 година под ръководството на Анчелоти Милан спечели на два пъти Шампионската лига. Суперкупата на Европа и Световната купа също влязоха във витрината на италианския гранд преди две години.

"По взаимно съгласие решихме да прекъснем моя договор с Милан, който изтича през лятото на 2010 година. Вече няма взаимоотношения с този отбор. Казвам довиждане на това голямо приключение и искам да благодаря на всички. От тук нататък нашите пътища се разделят", съобщи Анчелоти.

Вицепрезидентът на "росонерите" Адриано Галиани пък потвърди друга дългоочаквана новина, а именно, че бразилецът Леонардо е ще замени Анчелоти на треньорския пост.

"Леонардо ще е новият треньор. С Карло Анчелоти оставаме големи приятели след прекараните осем страхотни години заедно. Много близък приятел съм на Карло и в съблекалнията имаше и сълзи", каза Галиани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация