Стале Солбакен се завърна на треньорския пост в Копенхаген

10:06
Стале Солбакен се завърна на треньорския пост в Копенхаген
Норвежецът Стале Солбакен отново се завръща в датския гранд Копенхаген и поема поста старши-треньор. Той наследява уволнения Ариел Якобс, който беше отстранен преди дни заради слабите резултати и незавидната позиция на отбора в класирането - предпоследно 11-о място само с две точки от първите пет мача.

"Резултатите, които се получиха в последните няколко месеца, не отговарят на класата, реномето и възможностите на ФК Копенхаген. И заради всички тези причини решихме да отстраним Ариел Якобс", обяви административният директор на клуба Андерс Хорсхолт в официално изявление.

Солбакен няма да има проблеми с адаптацията, тъй като е много популярна фигура сред играчите и привържениците. Под негово ръководство бяло-сините спечелиха шест шампионски титли на Дания и станаха първият местен клуб, който преминава във фазата на елиминациите в Шампионската лига. Преди две години той напусна поста и опита късмета си в Германия с Кьолн и в Англия с Уулвърхямптън, но не постигна никакви успехи.

"Мога да кажа и двете - едновременно е трудно и лесно решение", обяви самият Солбакен на пресконференция при завръщането си в клуба. Първата му среща след завръщането е тази неделя у дома срещу новака в суперлигата Вестселанд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация