За първи път от 10 години насам Афганистан беше домакин на международна среща

11:01
За първи път от 10 години насам Афганистан беше домакин на международна среща
За първи път от 10 години Афганистан прие футболен мач, а домакините разбиха съседите от Пакистан с 3:0 в контрола. Стадионът в Кабул беше разпродаден до последния билет и 6 хиляди души се стекоха да наблюдават срещата.

Мачът беше обявен като Среща на приятелството и се игра на новоизградения Стадион на Федерацията, а още в 20-ата минута Санжар Ахмади откри резултата в полза на афганската селекция. 12 минути по-късно нападателят Хараш Атефи удвои преднината на домакините, а крайното 3:0 оформи Маруф Мохамади в 71-ата минута.

За последно двете страни са играли официален футболен мач преди 36 години, а в момента Афганистан се опитва да се върне към нормалния начин на живот след десетилетия на граждански войни и ислямски терор. През миналата година беше възстановено и първенството на страната, а преди контролата играчите на Афганистан бяха приветствани от принц Али бин ал-Хюсеин от Йордания, който е вицепрезидент на ФИФА.

"Целта на мача не е да спечелим или Пакистан да спечели. Основната ни задача е да създадем връзки между двете страни и двете футболни федерации", коментира след края на двубоя селекционерът на Афганистан Мохамад Юсуф каргар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация