Селтик се строполи в Казахстан (видео и снимки)

20:42
Селтик се строполи в Казахстан (видео и снимки)
Казахският шампион Шахтьор Караганда спечели с 2:0 срещу Селтик в първа среща от плейофния кръг за място в Шампионската лига и изглежда съвсем близо до най-престижния футболен турнир в Европа. Мачът се игра в столицата на бившата съветска република, който разполага с лиценз за това ниво на надпреварата.

Андрей Финоченко откри резултата в 12-ата минута, след като Рохер Каняс свали топката с глава и авторът на попадението беше най-съобразителен в наказателното поле. 2:0 стана в 77-ата минута, когато националът Сергей Хизниченко вкара с глава малко случайно. Иначе точно преди първия гол в мача Крис Комънс пропусна да открие резултата в полза на Селтик, а веднага след това пак той нацели горната греда и не успя да направи 1:1.



Гостите от Глазгоу бяха далеч по-активният отбор на терена, нападаха по-често, отправиха и повече удари. Владеенето на топката също бе в тяхна полза - 65 на 35 процента, но за пореден път през това лято съдбата беше на страната на Шахтьор Караганда.

Единствено в началото на второто полувреме домакините от Шахтьор започнаха по-смело и атакуваха, но вкараха доста случаен втори гол. В 77-ата минута те направиха контра, топката попадна във Финонченко, който опита да стреля от дъгата. Ударът му обаче беше доста непохватен и кълбото тръгна на дясно. Там обаче изскочи Хизниченко, чийто удар с глава остана изненада за вратаря Форстър и попадна в мрежата за 2:0.



За първи път отбор от Казахстан стига до този етап на Шампионската лига и логично победата е първа на ниво 4-и кръг за целия местен футбол. Селтик пък е най-високопоставеният европейски отбор, който е гостувал в Казахстан за официален международен мач.


σαχτερσελτικ ourmatch.net by ourmatch

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darin.ivanov.129
21.08.2013 10:59

Футбола се променя. Големите грандове не са засегнати, дори печелят от това, че отборите след тях се изравниха по сила. Преди се знаеше, че има 10-15 големи отбора и след нят още толкова на второто стъпало, пак толкова на 3-тото. Футболната класа беше подредена от икономиките на страните, сега всичко е глобално и отборите от 2,3 класа се изравниха с нискоразрядните тимчета от бившия Социалистически блог... Има две ШЛ- една за Байерн, Реал, Челси и Ман. Ю. и друга за отбори от селтик до Шахтьор Караганда, като между тях разликата е малко, но въпреки това е наблъскана цяла футболна Европа!

celtic
21.08.2013 09:57

3;0 на реванша...няма как Селтик да пропусне пред собствена публика на Паркхед

Gogata85
21.08.2013 05:17

Жалко наистина,че Селтик не се падна на Лудогорец *sad*Шотландците са много слаби и си личи. аа2 може да е оптимист но мисля ,че детелините бяха до тук*erm*

shifter_fd
21.08.2013 00:16

Направо на късмет. Другата седмица при реванша го играя с чиста съвест 1 на хандикъп от 0:2.

Cvet666
20.08.2013 22:40

Какво става в Казахстан бе извадиха някакви егати боеспособните отбори....това е шок тук за мен...викам максемум Х а то тия взели ,че били с добра разлика даже...

brilliance
20.08.2013 21:51

И кво ся и те ли са евроидиоти?

kermo
21.08.2013 08:45

Няма място за сравнение,селтик ще излязат от дупката!До колкото до говедата,те си се излагат всяка година...май само отбор от малта и лихтенщайн не ги е тряскал

aa2
20.08.2013 21:56

Това е същото все едно да кажеш, че Байерн Мюнхен след загубата си от БАТЕ с 0:3 миналата година са станали ''Евроидиоти''.Такива загуби са нормални, все пак не може да биеш винаги.Казахстанския шампион изобщо не е за подценяване.Отбор, който събра над 22 хиляди фена на стадион, който не е в собствения му град не може да се нарича ''аутсайдер''.Аз все пак казвам, че ще ги отстраним, но и да не го направим не мисля, че това ще им е последния подвиг в Европа.Очаквам казахстанците да играят редовно в групите на европейските турнири.

aa2
20.08.2013 21:48

Чакайте бе, ако от една загуба с 0:2 решавате, че нямаме никакви шансове да се класираме то изобщо защо е създаден реванша?Ние в Казахстан създадохме куп положения без изобщо да се мъчим представям си какво ще е в Шотландия.Очаквам страшна обсада на вратата на Шахтьор в Шотландия и с малко повече късмет 4 или 5 на 0.Този сезон сме адски, адски неефективни пред вратата, но знае ли човек - може точно в реванша да си реализираме повечето положения.Аз си оставам оптимист, защото в Шотландия малко отбори успяват да си тръгнат непобедени(в последно време само Ювентус и Атл. Мадрид успяха дори да ни бият).
А за последния коментар - рейнджърс са най-големите селяни и няма нужда да ме чакаш да ти го кажа.Има супер много клипчета за Селтик - рейнджърс, пусни си ги и гледай чии футболисти започват със селските сбивания и селските постъпки.Синия футбол в Глазгоу винаги е бил грозен и мразен, никой не обича рейнджърс, Селтик е истинския шампион на Шотландия.

aa2
20.08.2013 21:57

Няма как да не си защитавам отбора(било то и в интернет).Подкрепям този отбор от 14 години и нямам желание да чета простотиите на знаещи и незнаещи за отбора ми след една загуба, която дори не бе заслужена, защото според мен заслужавахме най-малко Х.И на теб да ти обиждат отбора и ти ще си го защитаваш постоянно.Явно аз съм единствения фен на Селтик в сайта и си пиша за него при всяка възможност, защото рядко се пускат теми за нашия отбор. *smile*

kolio_vg
20.08.2013 21:55

Човек спри се,загубихте,на всеки се случва реваншите са за това,по-добре млъкни си и след реванша им затвори устите. Аман от комплексари,падне некой мразен от тях отбор,отпорат си една чикия и почват да пишат разни глупости.

devic
20.08.2013 21:28

къде е оня компетентния дето говори повече за Рейндърс отколкото за селяните в град Глазгоу?не за друго,искам да му видя поредните комплексарски изпълнения мислени с много труд по цял ден и цяла нощ.

Deco_Sneijder
20.08.2013 21:02

Казаха че 3 милиона са заложени на този мач 1-ца,може да има нещо съмнително,но въпреки всичко,знаем моментната форма на Селтик,а и головете са си голове във клипа както видях,според мен няма нищо нередно,а има нещо очаквано. *smile* Очаквам и Лудогорец така да се отнесе с Базел *smile*

Banditos
21.08.2013 02:30

Пич много си далеч от истината,Базел ще ни разпорят като риби,може да направим тук Х с някакъв огромен късмет,но на реванша никакъв шанс.Истината е такава,че българския футбол започва да изостава доста сериозно от останалия свят.Вижте един Казахастан какви стадиони имат,какви отбори,кадето ни набарат ни пукат,а ние нямаме един нормален стадион да играем мачове в ШЛ,кво да говорим.После Иртиш не съм чувал,Караханда какви бяха резаци,трактористи,а реалноста е такава че ние сме последната дупка на кавала.Пълен минус в Бг футбола замира бавно,но славно,*devil*

Ginekologa
20.08.2013 21:09

кой го каза 1 смешник в фц дет го е яд*lol*