Якън: Лудогорец е отбор, който винаги е готов за битка

19:03
Якън: Лудогорец е отбор, който винаги е готов за битка
"Имах възможността да наблюдавам на живо отбора на Лудогорец и да добия непосредствени впечатлеиня, а след това да получа по-ясна представа и от видеото, което съм изгледал. Това е един добър отбор, който винаги е готов за борба. Разбира се, мачовете са два, а ние ще се радваме, ако продължим напред", заяви старши треньорът на швейцарския Базел Мурат Якън.

Шампионите на алпийската страна пристигнаха днес в София за мача от 4-ия кръг с Лудогорец, а по-късно днес ще направят и своята официална тренировка на националния стадион Васил Левски.

Попитан дали спрямо опита и класата на играчите, Базел е фаворит, треньорът на гостите отвърна: "Фаворит? Този път да, но не изцяло. Един отбор, който елиминира Партизан, също е толкова фаворит, колкото и ние. Очаквам нашият отбор да се представи на топниво и да спечели така, че да си гарантираме класирането напред".

Този път Якин нямал възможността да се наслади на София, но знае че това е един много хубав град и той е запознат със столицата още от времето, когато е бил футболист.

На пресконференцията присъства и капитанът на гостите Валентин Щокер, който беше обект на сериозен интерес от страна на швейцарските медии. От българските журналисти той получи един въпрос, като беше попитан дали е важно за Базел, че няма да играе пред пълни трибуни. Също така и какви са личните му предпочитания по този въпрос.

"Разбира се, всеки футболист предпочита да играе пред много фенове, които правят атмосферата и обстановката много по-футболна. Така беше в предишния ни мач в Тел Авива се напълни ли? Разбира се, че всеки отбор обича да играе на хубава обстановка, с много публика. Така беше в Тел Авив, но е нормално- все пак е квалификации за Шампионската лига. Но дали стадионът ще бъде пълен или не, нас не бива да ни интересува, а трябва да се стараем да изпълним целите си", коментира Щокер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари