Фърги да си признае, че сбърка с Бербатов и да го продаде

13:01
Фърги да си признае, че сбърка с Бербатов и да го продаде
Медиите на Острова не подминаха темата "Димитър Бербатов" и в неделните си издания. В един от най-авторитетните английски вестници "Таймс" е поместен коментар относно сезона на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед.

Според материала мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън трябва веднага да си признае, че е направил грешка с привличането на българският национал след трансфера на стойност 30,75 млн. лири от Тотнъм. Журналистът Джонатан Норткрофт смята, че българинът не се вписва в концепцията на Манчестър Юнайтед и цялостната представа на Алекс Фъргюсън за играта. Шотландецът винаги е изповядвал бърз футбол, в който Бербатовв няма как да се впише.

"Димитър Бербатов безспорно има качества, но такива футболисти не са необходими на клуб като Манчестър Юнайтед.”

Авторът прави паралел и с привличането на аржентинеца Хуан Себастиян Верон, който "също не бе за Юнайтед" и призовава мениджъра на "червените дяволи" възможно най-бързо да осъзнае грешката си и да продаде Бербатов.

"Време е Фъргюсън да разбере, че експериментът с Бербатов се провали. В това няма нищо срамно."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ultrablue1914
01.06.2009 00:28

multikomp,когато гонзо "играеше" в РЕН,никога не съм казвал,че той е добър,а вестниците му били криви!Както вие сега сляпо защитавате Барби!Мисълта ми беше да погледнете трезво,без фенските си очила и да видите как стоят нещата в деиствителност!И сами си отговорете,защо велик треньор като САФ не разчита на рекордната си покупка в най-важните мачове!Та защо по дяволите тогава се изръси толкова?Да му краси пейката ли? Ама не,те щото вестниците пишели тва и онова...Вестниците на острова си отразяват истината!Ама фанатизирани фенове като вас не искат да я видят!Не казвам,че Барби е слаб футболист!Казвам,че В МОМЕНТА е слаб футболист!И мързелив!Това е моето мнение и докато не го видя пак да се раздава докрай на терена,било за национала,било за клуба си няма да го променя!А,и не ангажирам никого с него!

ultrablue1914
01.06.2009 00:16

LEO_74,ти пък къде задълба натам?Просто за мен Бербатов си е Барби!Ако го наричах Берба друго щеше да кажеш нали!Но аз си му викам БАРБИ!

Craz1_K1ller
31.05.2009 23:14

Напълно съм съгласен с ultrablue1914.Бербо е за отбор който играе за него пример "ТОТНЪМ" там всички играеха за него и Кийн.По добре пак да отиде в някой отбор от сорта на Тотнъм.Английските медии са напълно прави *thinking*

multikomp
31.05.2009 20:49

ultrablue1914
Упрека можеш да го отправиш към твоя любим Левски. Много си прав че не е нужно цял отбор да играе само за Гонзо. Жалко само че за пореден път опропастихте един добър футболист които можеше да излезе от Георги Иванов.

LEO_74
31.05.2009 18:41

ultrablue1914 , за коя "барби" говориш?! Ти изглежда не различаваш мъжките от женските индивиди.Не знам на каква база ти е преценката за Мъжество и незрялост , но се натрапва впечатлението че си невеж и в отношенията си към жените.Готен , ми това са различни неща ве.Даже наименованията им са различни - мъже и жени.Да има разни "педерунгели" , които се правят на жени или обратното жени да се правят на "мъже" , но това е отделна тема и причината е в Фройдиските теории за сексуалността.Тука става дума за Спорт а не за "сексуални преживявания".

tedino
31.05.2009 17:52

И със Тиенри Анри беше същатата история,а сега го боготворят в Барселона.

villituu
31.05.2009 17:18

Напълно съгласна съм с мнението на MeToDueB !
Какво да си признава Сър Алекс *wonder*
В първите си сезони Роналдо да не бе такъв какъвто е сега
Спокойно има време Бербо ще пише история с Юнайтед не бързайте да го гоните от там *thumb_up*

MeToDueB
31.05.2009 17:02

това го казваш, защото си левскар .. ако беше гонзо щеше да го боготвориш !!! Отвори си очите. Митко е велик !

ultrablue1914
31.05.2009 16:06

Много сте ми забавни всички,които защитавате Барби без да се огледате и да видите реалността.Да,безспорно е много добър футболист,има страхотни качества,но просто не е за отбор като Юнайтед,където на мода е по-силовият футбол.И където не отборът трябва да играе за футболиста,а футболиста за отбора. Когато обачеунякой ви го каже в очите,вие го обявявате за анти-българин а когато и британските медий пишат за това,тях пък ги изкарвате завистливи,некомпетентни и прочее глупости.А те просто са обективни и безпристрастни!На тях им пука колкото за Барби,толкова и за Тевез и за който и да е друг в отбора! Те искат да върви ОТБОРА , не дали в него били този и онзи!И когато не харесат някой си го казват право в очите!

angel_hi
31.05.2009 15:56

Не им забелязвайте.Бербатов играе мн добре какво искат.Все пак играе в Манчо да отидат те.Ако беше спечелил Шл щяха да го хвалят.Такива са медиийте.Само спекулират и обиждат потенциала на хората.Завиждат.Алчни са.

PoIoGaVo
31.05.2009 15:35

в това няма нищо срамно ми даже като се е провалил още е млад да отива другаде да играе...

cesekarchetooo
31.05.2009 15:33

КЗТаймс и Гардиън. Най-шибаните вестници на острова. Тия спекулации излизат всеки ден, на един му харесва играта на Бербо, на друг - не, но истината е една и тя е, че той се справи отлично за първи сезон в такъв тим. Бе в основата на доста от успехите на тима си (както между другото е и Роналдо, макар че го плюете постоянно). И в статистиката след сезона се видя, че Бербо е най-полезния играч за Юнайтед, но не - важно е 90 минути да бягаш като муха без глава. Тевес, Рууни и Юсейн Болт - звездите на "Олд Трафорд". *sick*

Huku
31.05.2009 15:11

fena_man_utd, това все пак са англичани.
Най-двуличните мазни , гадни, копелета на света.

fena_man_utd
31.05.2009 15:07

Ако,ми попадне този в.МИРЪР ще го изгоря,а преди това ще се изсера върху него,само глупости пишат тия бе.Една добра новина като хората не съм видял за нашия да напишат,то бива бива злоба ама тяхното край няма.

multikomp
31.05.2009 15:00

България не заслужава такива играчи защото 90 процента от нея разбират повече от всички и от всичко. Не е виновен Стоичков че се отказа, 90-те процента са виновни за това че тои каза всички тези глупости. Тя и държавата затова ни е на този хал.

terrorblade
31.05.2009 14:58

Кат си толкова сигурен в това ,което казваш репортерчо защо не си написа името де.Защото ти си един турчин пълен.Бербатов е точно за отбор като Манчестър.И не видях на финала къде беше бързия футбол на Юнайтед,но както и да е.Хубаво е да преосмислиш какво си казал защото когато си писал това си попрекалил с пиенето.Другото което е когато влезна Бербатов игратана Юнайтед се раздвижи,създадоха се голови положения и футболиста с,който е сбъркал не е Бербатов а Парк. *sick*

supreme
31.05.2009 14:57

Заради една пропусната дуспа бербо от едно от добрите популнения стана провала тия медий само си чешат езиците с глупости.

NAZARETH
31.05.2009 14:56

Само си задайте един въпрос, ако преди началото на сезон 2008-2009 когато се преговаряше за закупуването на Бербатов бяха попитали Фъргюсън - вие дадохте 30млн. за този футболист какво представяне на отбора ви за предстоящия сезон ще удовлетвори тази сума - отговорът на Фърги навярно би бил амбициозен но и реалистичен и едва ли би надминал постигнатото в настоящето защото и най-великия отбор с най-великите футболисти съвсем лесно би завършил сезон без отличие в тази мелачка от много пари и интереси.

multikomp
31.05.2009 14:52

По-точно да си гледат новия-стар шампион от най-великото първенство.Разбирам болката на някои но мисля че маи прекаляват?

angel_hi
31.05.2009 14:48

Бербатов е най-добрия и САФ не сбърка като го привлече.Той спаси Манчо мн пъти.Не заслужава да го оплюват.Аз не бих забелязвал.Хората са злобни към добрите.А за мачът с Ейре няма да го провали.

omonigotemile
31.05.2009 14:47

Прекалено много се цитират английските медии, които са си чисто и просто "жълти вестници". Целта им е да си продадат вестничетата и тн и да спечелят. Оттам нататък не ги интересува нищо! В едно интервю преди година на Крум Савов с Бербатов ,капитанът на националния ни отбор каза,че не чете вестниците! ЕВАЛА МИТКО! Какво да си губи времето човекът в четенето на простоии... В крайна сметка Бербатов направи доста успешен сезон като се има предвид ,че не проведе подготовка с Манчестър (през лятото) и че това е първата му година с този отбор. За съжаление в Англия разбирането за добър играч е изкривено- тичай като луд (дори и да нямаш добра техника) и си звезда... Наистина Бербатов промени начина си на игра, за да се впише в този велик отбор-не играе като типичен таран ами се връща в центъра на терена и изработва атаките на Манчестър..но английските малоумници наистина както някой написа в предишните коментари-видят номер 9 и очакват 45 гола *wink* Айде със здраве догодина ще го гледаме Бербо с червената фланелка ОТНОВО!!!

NAZARETH
31.05.2009 14:37

Вижте приятели, вижте какво става какъв смут настъпи в Манчестър Юнайтед, всички негови поддръжници и колко материал за феновете на останалите оцеляващи отбори. Надали има друг отбор който при спечелването на три от пет възможни турнира, единият от които Световен, а другия в най-силното първенство би се чувствал така тягостно в края на толкова успешен и плодоносен сезон, но разбирасе това е Юнайтед от него винаги се очаква да е най-отгоре.

multikomp
31.05.2009 14:34

"Мързеливеца" както го наричат някои по-долу се съобразява с глезеното португалче че трябва да си покаже маймунджелъците си всяка секунда,иначе пеленачето Роналдо ще се нацупи и разреве. Не се сещам кой беше мача когато го изкара предварително,то беше рев то бяха стойки и незнам си какво. Но се видя че и на сър Алекс взе да му писва от него.Ако Кристиано 1/10 от играта си беше подавал на съотборниците си средно може би Ман.Юн. щяха да бият с допълнително минимум 2 гола.

pappi
31.05.2009 14:28

Напълно съм съгласен с този журналист Джонатан Норткрофт *thumb_up* Същите неща ги мисля и ги казвам от няколко месеца *joking* Преди няколко дни излезе информация,че Ман Сити искат Бербо и САФ е сугласен да го даде за 25 млн....надявам се това да стане факт *thinking* *wink*

todorbig
31.05.2009 14:25

Абе тя статистиката си показа кои е наи плезния играч на Манчестър през сезона,и това е Берба.И това не са го измислии някои тапанари а е сложна статистика и се вземат под внимание доста неща.Англичаните просто ги е яд че малко англииски футболисти струват толкова.Защитават Тевес,да вярно бяга човека,но повечето прилича на муха без глава.Само с ядене не става нали се сещате,трябва и акъл,а Берба си има достатачно.Всяко негово отиграване е смислено.А отколкото до бягането и тук статистиката говори.Може да не си личи но българина избягва около 7-8 км на мач,което за нападател си е отлично(за сравнение Балак пражи по около 10-11 на ма4)но функциите им са коренно различни.Аз лично се гордея че има български футболист в такъв отбор и още повече,че за парви сезон белязан с толкова психоатаки още от самото начало се справи добре.Друг на негово място едва ли би издаржал психически.

MeToDueB
31.05.2009 14:23

аз ги виждам всеки мач .. понякога може и повече, както беше в мача срещу Тотнъм, но такъв му е стила .. подтичва леко, докато не е с топка, на правилното място, но когато трябва да я догодини или е с нея и е нужна скорост, той полага нужните усилия.

Може би му липсва нещо. Не пресира достатъчно и му трябва малко повече спортна злоба, да ритне някой, да направи някой шпагат .. но не е такъв ..

ZeroCold
31.05.2009 14:21

И аз си мисля че Бербатов не става. Пречуква ми отбора. Не не мълнува дали печелиме, ако играеме толкова путкарски на бавни атаки и да биеме с някви измислени голчета с по 1:0 пък ако ще и той да ги вкарва. Предпочитам Тевез и Рууни да тичат 90 мин и да пробягат по 10-12км и двамата и мача да свърши 0:0 или 1:1 отколкото да гледам мач приличащ на тези от Серия А. В националния също без него е по-добре. Видя се срещу Кипър и там които бяха другите.

Adrian000
31.05.2009 14:14

MeToDueB, братко уважавам начина ,по който защитаваш любимеца си обаче тези неща ,които изпъкваш по- долу в колко различни мача ги видя ,защото мързеливеца си стой на едно и също място през целия мач и си оправя косата!

zadnika
31.05.2009 14:13

мисля 4е бербо се спрая доста добре просто длажноста
на която го постая ферги изиска подобна игра от него ина4е относно бурзиа футбол тоя журналист го боли главата нима се играе6е бавен футбол в тотньм аааа 4е бе6е наи добриа там
дайе бе6е мойе би наи атакува6тиа отбор
от премиар лигата ас сам си каталунец но не видяхте ли 4е когато
пуснаха бербо играта живна така 4е критики на вятьра аре 4ао

MeToDueB
31.05.2009 14:04

Бербо бетониран в Ман Юнайтед

31 май 2009 | 09:13

Димитър Бербатов няма да мърда от Манчестър Юнайтед, въпреки че и вчера вестник "Мирър" го пропъди от клуба. Нападателят не само не си търси нов отбор, както твърди жълтото издание. Нещо повече, сър Алекс ще гради атаката за следващия сезон именно около българина. До няколко дни Роналдо ще бъде представен в Реал, а Тевес забегна засега в Аржентина, а после май в Ливърпул. "Никога не сме получавали и дребничка индикация, че Митко ще бъде продаден. Той също няма намерение да напуска, напротив, изключително доволен е от всичко и всички в Манчестър Юнайтед. Е, на всеки тежи загуба за купата в Шампионската лига. Но той не е нито първият, нито последният футболист, който не успява да победи във финал", заяви пред "Стандарт" мениджърът на играча - Емил Данчев.

vankata_79
31.05.2009 14:03

За Димитър Бербатов може да напишат каквото им трябва на журналистите.Който е анализирал и гледал голяма част от мачовете,които изнесе без прехвалените звезди на отбора ще види една игра,която едни от най-добрите анализатори на острова я видяха - а тя представлява че на от мачовете в които той игра на 100%!Манчестър винаги беше победител и има много по-добри показатели от всички в отбора.Така че ако направят грешката да се разделят с него това ще е най-голямата глупост на Алекс Фъргюсън - (само че ако някой се вгледа в неговата преценка - той почти никога не се лъгал кой играч да вземе - това е първия сезон на Бербатов там - така че всичко, което той ще покаже тепърва предстои).Голямата истина в отбора на Манчестър е, че някой от големите звезди в отбора им като Роналдо и т.н. са големи егоисти и играят малко с другите в атаката след като вземят топката и това пролича много ясно на финала - един човек не може да бие сам Бареселона ! Така че всички критици на Бербатов да се вгледат как той комбинира и се стреми да спечели отбора и показва маниер на игра,който много малко от играчите в Манчестър притежават.Има и какво да изчисти Бербатов,така че големите му успехи тепърва предстоят.

Rooney_10
31.05.2009 14:02

На крив Х.й вълната му пречи...сега остава да кажат че Бербо е виновен че Барса ги би с 2 : 0

multikomp
31.05.2009 13:59

Журналистта направо си се представя като можеби бог??? Явно им е останало малко място и естествено с кого могат да я запълнят? С Манчестър Юнайтед. На такива като това "драскалче" трябва да им се даде по-едно уроче като води тима на Юнайтед само 15 минути да си видят насраните /извинявам се/ памперси. Но много се съмнявам че ще се поучат и тогава, защото пак ще намерят с какво да се оправдаят.

MeToDueB
31.05.2009 13:58

dunavec__ адски тъпо мнение и некомпетентно. Въобще няма голямо самочувствие и не се мисли за бог. Той постоянно подава, ако го имаше това самочувствие, за което твърдиш, щеше да стреля, като Роналдо от всякъде. И той тича толкова. Седи предимно в центъра, от където тръгва в ролята на плеймейкър да организира атаките, след това се включва в нападение след някой двоен пас или центриране (но нито получава асистенция в наказателното .. нито нищо), след това се връща при центриранията на противниковия отбор в собственото му наказателно до гредата, за да избие топката с глава .. е това не са ли пробягани метри бе приятел ? 12 на мач .. може би не прави, ама 10 си прави със сигурност.

dunavec__
31.05.2009 13:51

бербатов е келеш! Какъвто и талант да има просто огромното му самочувствие и пренебрежение го проваля. Мисли се за бог и че всичко ще му дойде наготово! Не може другите да тичат по 12км. на мач да им излизат дробовете от бягане, а тоя несретник да се разхожда по терена все едно е в парка! Да го изгонят и от националния тоя несретник... иначе 100% ще ни провали срещу Ейре!

Almalox
31.05.2009 13:33

Еееее МетоДиев откакто съм тук в сайта 1 смислен коментар да напраш.
ПП.Този сезон беше като тренировка за Бербо следващия тези журналисти че видят БЕРБО POWER!!! *devil*

konan4o
31.05.2009 13:30

Английските медий него остават на мира.Обвиняват го за всичко сякаш не е спасявал мачове на Ман.ю. Защо не пишат за това ами се го обвиняват.Този сезон беше за загрявка. Другия сезон ще покаже на какво е способен. Ако го продадат ще направят грешка ,защото тевес и роналдо као си тръгнат и ще остане само един Руни. Апък Руни и Берба са добра двойка нападатели. Е да бербатов може да не е бърз като роналдо и руни но какви пасове дава само никой не е съваршен дори и роналдо и меси ....

moby82
31.05.2009 13:29

НА Берба му трябва да отиде в Испания .Там се практикува красив и техничен футбол а не КАТО ТИЯ АНГЛИЙСКИ ГОВЕДА и БАСТУНИ.Пак и Другите в Манчо са супер лакоми *stop*

Yavor90
31.05.2009 13:22

Просто Бербатов играе интелигентно и бяга само тогава, когато е необходими... той без усилия се открива на удобна позиция, но това, за съжаление онези лами не могат да му разчетат играта

MeToDueB
31.05.2009 13:20

Той е за Ман и за по-добър, но Ман Ю не е за него .. докато в отбора има играчи, като : Роналдо, Парк, Тевес, Скоус, Флетчър .. има и още доста лакомета, които се правят на големи в тоя отбор ..

Да отива другаде .. тия идиоти от Юнайтед искат, като видят 9-ти номер и очакват 45 гола .. е няма как да стане, като Роналдо и компания опропастяват по 20 атаки на мач в безмислени удари от 45 метра.

Тевес е играл повече мачове, има голове колкото Бербатов .. и доста по-малко асистенции, пък за него .. нищо няма. Обичат го, че тичал, като "муха без глава" .. еми и аз мога, ама дали ще мога да правя такива елегантни докосвания, като Бербатов и да ми тече така бързо мисълта в играта ..

Yavor90
31.05.2009 13:18

Мноо ще се накефя догодина да мачка наред...

DuFkaTa
31.05.2009 13:10

Това никак не е така. Бербо е точно за Ман, пак и не е направил лож сезон. Ка за парва година е добре. Догодина двойно *smile* *party*

eagle92
31.05.2009 13:06

Как искам следващия сезон Бербо да мачка,да влезне в най-добрата си форма,и да затвори устити на тия журналисти..

LEO_74
31.05.2009 13:04

На крива ракета космоса и виновен !