Надал и Азаренка триумфираха в Синсинати

10:25
Надал и Азаренка триумфираха в Синсинати
Рафаел Надал продължи с феноменалното си представяне в последните две седмици и спечели титлата от Мастърса в Синсинати, след като победи Джон Иснър със 7-6(8), 7-6(3) във финала на турнира.

Това е рекордна 26-та титла за испанеца от Мастърс сериите, като той изравни и постижението на Новак Джокович от 2011 година, печелейки пет Мастърс турнира в един сезон. През тази година Надал е перфектен на твърди кортове с баланс 15-0 и общо 53-3 на всички настилки и 9 титли. След този успех носителят на 8 титли от Ролан Гарос се завръща на второ място в световната ранглиста от днес и сериозно увеличи шансовете си да завърши годината като номер 1.

"Това е нещо невероятно за мен, да спечеля две поредни титли от Мастърс на твърди кортове. Никога не съм постигал подобно нещо в кариерата си. Този момент е изключително емоционален за мен по много различни причини. Преди всичко, спечелих много важен турнир. Второ, след всички проблеми, които имах, означава много да играя на най-високо ниво две поредни седмици на твърди кортове. Освен това е важен и ранкингът, играех за много точки тази седмица", сподели Надал след мача.

При жените пък Виктория Азаренка спечели битката между двете най-високо поставени тенисистки в света, след като се наложи с 2:6, 6:2, 7:6(6) срещу американката Серена Уилямс във финала на турнира в Синсинати.

Тенисистката от Беларус и нейната съперничка от САЩ направиха невероятен мач в рамките на близо два часа и половина, като в крайна сметка Азаренка, втора в света, се наложи срещу шест точки в тайбрека на третия сет. С това тя спря опитите на Серена да спечели единствената титла от голям турнир, която тя не е вдигала в своята забележителна кариера.

Синсинати остава "дупка" във визитката на Уилямс, въпреки че тя има 54 титли на сингъл, като 16 от тях са от турнирите за Големия шлем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BISBAL
19.08.2013 11:52

не Винас , а Серена е загубилата на финала !!!
Нещо сте се объркали или много сте бързали да публикувате новината!