Берое U19 с победа на старта

11:41
Берое U19 с победа на старта
Юношите старша-възраст на Берое победиха с 2:0 състава на Видима Раковски  в мач от II кръг на Елитната група до 19 години. Срещата бе първа за старозагорци през новия сезон, след като двубоят от първи кръг срещу Левски София не се състоя заради ангажимент на юноши на сините за националния отбор. Победата бе и символичен подарък за старши-треньора Иван Гаджев, който днес празнува своя 32-и рожден ден.

Още в 5-ата минута Венцислав Иванов пробва центриране от малък ъгъл на границата на наказателното, но топката премина над рамката на вратата.

Три минути по-късно Николай Георгиев пробва изстрел от границата на малкия пеналт, но вратарят на гостите се пласира добре и изчисти в ъглов удар. При последвалото центриране стражът на “Видима” се намеси отново успешно.

В 11-ата Ангел Костов засече с гръб топка, центрирана към него. Вратарят на “Видима” не успя да овладее кълбото, което срещна левия страничен стълб зад него.

Осем минути след това Пейчо Енчев изведе в коридор Айкут Мустафов, който стреля от границата на малкия пеналт, но рефлексът на Кольо Андреев не му изневери и този път и кълбото бе изчистено в ъглов удар.

След многоходова комбинация в 24-ата минута Велислав Денчев пусна назад към Владислав Макавеев. Последният стреля от дъгата на наказателното поле, но встрани от целта.

В 27-ата минута Айкут Мустафов проби през защитата на гостите и стреля от 15 метра. Вратарят на гостите изби топката право в краката на Светлин Симеонов, който на празна врата откри резултата – 1:0.

Седем минути по-късно Ангел Костов стреля от далечна дистанция, но кълбото премина на сантиметри встрани от целта.

В 38-ата минута Венцислав Иванов успя да пробие между трима противникови състезатели и навлезе в наказателното поле на гостите, но останал очи в очи със стража на гостите не нацели добре кълбото и то бе уловено от Кольо Андреев.

Минута по-късно Айкут Мустафов получи топката в наказателното поле на “Видима”, но пресиран от трима футболисти на гостите бе принуден да върне топката към Венцислав Иванов. Той стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречния стълб на вратата.

В 50-ата минута капитанът на гостите Велислав Денчев стреля от 25 метра, но кълбото не намери рамката на вратата, опазена отлично в тази среща от Михаил Михайлов.

Шест минути след това Айкут Мустафов отне топката от играч на гостите и пусна към намиращия се по лявото крило Александър Манолов. Той навлезе в наказателното поле на гостите и пусна пас, успореден на голлинията, към Ангел Костов, но последният не успя да засече топката по най-добрия начин и тя излезе в аут.

Точно след час игра след центриране от корнер на Александър Манолов стражът на гостите боксира кълбото, но то попадна във Венцислав Иванов. Той стреля от движение, но топката премина встрани от целта.

В 65-ата минута Ивелин Лазаров центрира от пряк свободен удар, изпълнен на 25 метра от целтра, но с топката успя да игра единствено Цветан Петков, но и този път не намери целта.

В 72-ата минута Венцислав Иванов изведе в коридор Никола Грозданов, но последният пропусна да удвои резултата, след като ударът му по земя от 10 метра бе блокиран от Кольо Андреев.

Четири минути по-късно Александър Манолов получи топката пред наказателното поле, преодоля двама защитници на гостите и пусна към непокрития Никола Грозданов. Той пробва късмета си, като стреля от малък ъгъл, но стражът на “Видима” се бе пласирал добре и изби. Кълбото кацна на главата на Александър Манолов, но той не успя да застраши сериозно целта.

Секунди след това Велислав Денчев бе изпуснат от защитата на “беройци” и нанесе тежък удар от воле от границата на наказателното поле, но невероятният рефлекс на Михаил Михайлов му помогна и този път да запази вратата си суха.

В 81-ата минута Александър Манолов пое топката и напредвайки с нея, намери вляво намиращия се Борислав Желязков. Последният навлезе в наказателното поле на гостите и с плътен удар от 12 метра покачи на 2:0.

Три минути по-късно Николай Георгиев центрира към намиращия се в наказателното поле Ангел Костов. Той засече кълбото от воле, но то премина на сантиметри встрани от лявата греда.

По този начин “Берое” U19 записа първа победа след завръщането си в Елитната юношеска група. На 25-и август от 17 часа възпитаниците на Иван Гаджев гостуват в София на “Оскар ЕЛ” U19.

В същото време другата гарнитура на “беройци”, състезаваща се на национално ниво, родени през 1997 година завърши наравно 0:0 със състава на “Векта” в Пловдив. След това равенство възпитаниците на Господин Мирчев са с актив от 4 точки.

Берое U19 – Видима-Раковски U19 2:0
голмайстори: 1:0 Светлин Симеонов 27′, 2:0 Борислав Желязков 81′
жълти картони: Мерджан Мустафов (55′ – реплика), Денислав Минев (87′ – груб фаул)

Берое U19: 1. Михаил Михайлов – 18. Николай Георгиев, 5. Пламен Тенев (к), 3. Диян Динев, 13. Николай Добрев – 4. Пейчо Енчев, 8. Александър Манолов – 10. Венцислав Иванов (80′ – 17. Димитър Трайков), 16. Светлин Симеонов (65′ – 6. Борислав Желязков), 7. Ангел Костов (86′ – 14. Силвестър Дочев) - 9. Айкут Мустафов (57′ – 11. Никола Грозданов); неизползвани резерви: 12. Теодор Койчев, 2. Антоан Михов, 15. Кирил Личев; старши-треньор: Иван Гаджев

Видима U19: 20. Кольо Андреев – 25. Васил Василев (58′ – 28. Денислав Минев), 11. Красимир Цанков, 19. Цветомир Ненков, 18. Йонко Косев – 17. Ивелин Лазаров, 6. Стефан Димитров – 23. Велислав Денчев (к), 7. Владислв Макавеев (55′ – 29. Ивайло Недялков), 8. Цветан Петков – 9. Мерджан Мустафов (66′ – 21. Ивайло Александров); неизползвани резерви: 12. Мартин Николов, 24. Александър Маринов, 38. Мартин Владимиров, 10. Георги Йотов; старши-треньор: Кольо Ковачев

главен съдия: Атанас Димитров (Сливен)
асистент-съдии: Антоан Георгиев (Сливен), Стефан Димитров (Карнобат)
дежурен делегат: Веселин Тенев (Сливен)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация