Вердер Бремен спечели Купата на Германия и ще играе в Лига Европа

22:57
Вердер Бремен спечели Купата на Германия и ще играе в Лига Европа
Отборът на Вердер Бремен триумфира с Купата на Германия след като във финалния двубой победи Байер Леверкузен с минималното 1:0. Победното попадение за "бременските музиканти" бе дело на младока Месут Озил, който се разписа в 58-а минута.

Първото полувреме предложи доста положения пред двете врати, които бяха плод главно на неконцентрираната игра на двете защити. Въпреки добрите възможности през първите 45 минути гол не падна, като с добри намеси се отличи вратарят на "аспирините" Рене Адлер.

През втората част момчетата на Томас Шааф заиграха малко по-концентрирано и успяха да открият резултата. Плеймейкърът Диего, който игра последния си мач с екипа на германците преди трансфера си в Ювентус, овладя топката в средата на терена, премина двама играчи на Леверкузен и пусна топката към лявото крило. Там, на скорост по фланга навлезе Месут Озил, който отправи силен удар с левия крак по посока на вратата на Адлер. Топката рикошира от крак на защитник, излъга вратарят и се оплете в мрежата.

До края на срещата "аспирините" имаха възможност да се върнат в срещата, но разконцентрираната игра в предни позиции на Щефан Кислинг и Патрик Хелмс лишиха Леверкузен от заслужено попадение.

Така Вердер Бремен спечели Купата на Германия и си осигури участие в Лига Европа през следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация