България победи Япония и продължава да мечтае за финалите

14:18
България победи Япония и продължава да мечтае за финалите
Женският национален отбор на България по волейбол победи Япония с категоричното 3-0 (25:23, 25:23, 31:29) в зала "Сендай Сити" в първия си мач от последната групова фаза преди финалите на Гран при. Освен че "лъвиците" нанесоха първо поражение в 7 мача на азиатките, не е за пренебрегване и фактът, че момичетата на Масуйоши Манабе бяха загубили едва 4 гейма, което прави успеха на възпитаничките на Абонданца още по-впечатляващ.

България започна ударно като поведе на първата почивка с 8:2. Българките продължиха с добрата игра и до второто техническо прекъсване поведоха с 16:8. В края на гейма при 24:20 домакините направиха 3 последователни точки и се устремиха да обръщат резултата. Страшимира Филипова не позволи това да стане и заби топката, за да запише гейма в актива на България - 25:23. 

Втората част започна равностойно, но и на двете технически почивки българският отбор водеше с 2 точки. След второто прекъсване японките направиха няколко поредни точки и поведоха с 20:17, но българките отново показаха характер и изравниха. След това беше техният ред да трупат точки и поведоха с 24:22, а Емилия Николова по блестящ начин завърши атаката и записа и втория гейм в нашия актив при 25:23. 

Третият гейм започна по-добре за домакините, които поведоха в резултата с 8:5. След първото прекъсване нашите подобриха своята игра и започнаха да трупат актив от точки - 16:12. Японките отказваха да се предадат и борбата продължи при 20:20 и 22:22. След няколко изпуснати геймбола от страна на азиатките, нашите също изпуснаха няколко възможности, но на края добро спасяване на Каракашева даде шанс на Рабаджиева да атакува и мачът приключи.

Най-резултатна за българския тим бе Елица Василева, която записа 19 точки, Рабаджиева добави още 13, а Емилия Николова - 11. 

В другия мач от група "Н" САЩ победиха Чехия също с 3-0 по-рано тази сутрин. Българките имат още два двубоя в групата си - с Чехия в събота от 09:30 и със САЩ в неделя от 09:30 ч.

ПРОГНОЗИРАЙ ГРАН ПРИ С WINNER.BG!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
16.08.2013 14:49

Браво евала , то гледам сме победили и трите гейма с по 2 точки разлика , така че това не може да се нарече категорична победа . Все пак 3:0 си е 3:0 ,но не е дошло никак лесно

simon_66
16.08.2013 16:03

Човече,Япония са трети в света при жените,а и мачът се играе на техен терен.Нашите волейболистки като ранкинг са с 40 позиции назад..сам си прави извода кой е бил абсолютният фаворит в срещата.В сайта имат предвид,че резултатът наистина е впечатляващ и крайно изненадващ.Българките ще се изкачат с адски много позиции,ако се доберат до финалите на Световната лига,но за жалост на пътя им са и световните шампионки от миналата година в лигата САЩ..трудно ще е,но не е невъзможно...и м/у другото ще сме единственият отбор,който е успял наведнъж да победи в един турнир първите 3 отбора в света(макар и в квалификации),ако спечелим в неделя срещи Щатите!!!!Това не е за пренебрегване-имам чувството,че до 2-3 години,а може и по-малко да гледаме постоянно отбора ни и при жените по финалите на големите състезания.