Гръцки клубове търсят таланти у нас

13:08
Гръцки клубове търсят таланти у нас
Новакът в гръцката втора дивизия Егиниакос ще прави селекция и от български таланти, а целта пред отбора е промоция и утвърждаване в Суперлигата до две години, пише вестник от Северна Гърция.

Предвид близостта с България, президентът на клуба Йоанис Драгумис е решил да огледа футболисти от нашата страна във възраст до 21 години и евентуално да бъдат привлечени. Първи в списъка е дефанзивният полузащитник на Пирин Разлог Златко Бонев, който е бил препоръчан на тима от мениджър, гледал летни контроли у нас.

Егиниакос е базиран малко след българо-гръцката граница, точно до полуостров Халкидики. Освен хора от този клуб, според вестник Агоняс, пристигат съгледвачи от солунските Арис и Ираклис, който в момента е във втора дивизия. Бонев е юноша на Локомотив София, но още зимата напусна, след като стана ясно, че старши треньорът Емил Велев няма да разчита на момчета от школата. Той се премести в Разлог и постепенно започна да печели доверието на наставника Иван Стойчев. Така от началото на новия сезон здравенякът от София спечели титулярно място, а отзивите за играта му са все по-добри.

Тази седмица Пирин Разлог гостува на Монтана, а гръцки мениджъри ще гледат мача и заради други интересни играчи от двата отбора. В неделя скаутите от южната съседка ще наблюдават дербито Литекс - Левски от "А" група, а в понеделник и мача между Берое и Черно море, също очертаващ се като доста вълнуващ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация