Българките играят с Мексико или Чили на 1/4-финалите

23:07
Българките играят с Мексико или Чили на 1/4-финалите
Женският национален отбор на България ще срещне Мексико или Чили в четвъртфиналите на световното първенство по футбол за бездомни хора в гр. Познан (Полша). След като започнаха втората групова фаза на състезанието с две загуби, срещу домакина Полша и фаворита за титлата Унгария, националките със сигурност няма да заемат някое от първите две места в своята група А. При това положение, според регламента на Мондиал 2013, българките със сигурност ще се изправят в събота срещу някой от първите два отбора от група В – Мексико или Чили. Съперникът ще стане ясен утре, след изиграването на последния двубой от група А между България и Холандия от 15:40 часа българско време.

В първия си мач за деня българките загубиха злощастно с дузпи от домакина Полша, въпреки че победиха същия съперник с 2:0 два дни по-рано. В края на първото полувреме, при резултат 3:2 за България, националките останаха с човек по-малко за 2 минути, след като съдията показа син картон на Елена Йорданова, заради несъществуващо нарушение. Въпреки това българките запазиха преднината си и секунди преди края водеха в резултата с 5:4. Нелепа грешка при изнасянето на топката обаче доведе до изравняване и загуба след изпълнение на дузпи. По-късно през деня, въпреки отличната си игра, националките загубиха с 2:8 от тима на Унгария, който до този момент няма загуба в турнира и е фаворит за спечелването на световната титла.

Същевременно мъжкият национален отбор на България записа две загуби в днешните си мачове от втората групова фаза на състезанието. В първата си среща за деня българите паднаха с 3:10 от Украйна, а три часа по-късно и от Бразилия с 2:8. В сряда националите загубиха след изпълнение на дузпи и от състава на Босна и Херцеговина. След като падна в тези три мача България загуби шанс да играе за титлата на Мондиал 2013, а от утрешните й мачове зависи дали ще се включи в надпреварата за местата от 9 до 16, както миналогодишния представител на страната ни. Утре от 13:00 часа българите ще срещнат тима на Франция, а от 17:20 часа този на Унгария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация