Станков: Всяко подценяване води до шамар

15:05
Станков: Всяко подценяване води до шамар
Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков даде днес обширна пресконференция на "Лаута", на която говори за това какво е настроението в отбора преди съботното дерби с Лудогорец и какви са очакванията му от този мач.

Ето какво каза специалистът на брифинга:

"Настроението при нас е нормално. Ние не делим отборите, срещу които се подготвяме да играем. През седмицата разговаряхме и посочихме грешките, които направихме срещу Черно море. Конкретно, ясно и точно да видят футболистите къде са сбъркали.

Идеята ми беше да не се подценява нито един противник от българското първенство, защото видяхме в миналия кръг, че всяко подценяване води до шамар. Надявам се, че сме си направили необходимите изводи. Слаби отбори в нашето първенство няма. Вижда се, че силите са изравнени. Добре, че дойде този мач с Черно море, за да не хвърчим в облаците, а да сме реалисти.

Готвим се с необходимия респект и уважение към Лудогорец. За мен те са един много добър отбор, който показва това през последните 2 години. Независимо в какъв състав ще играят и какво се пише по пресата. Мен това не ме интересува. Не гледам в кухнята на другите отбори, гледаме си нашия.

Дори и да се случи да дадат почивка на някои футболисти, това още повече трябва да ни мобилизира. Защото хората, които са взели по-малко участие в някои мачове, са пределно амбицирани да се докажат. Така, че ни предстои един много сериозен двубой.

Нашият отбор вече показа характер. Както ние се съобразяваме с другите тимове, така и от Лудогорец трябва да се съобразяват с нас. Мисля, че имаме и достатъчно самочувствие, не повече, от колкото е необходимо. Това, че сме домакини и очакваме да дойдат много хора да ни подкрепят, мисля, че това е в наша полза.

Нямам много време да гледам футболисти на проби. Въпреки това направихме една двустранна игра, за да преценим качествата на испанския и японския футболист. Двамата не притежават необходимата класа да бъдат в нашия отбор и днес ги отпратих и им пожелах успех. Ще привличаме само такива, които могат да вдигнат класата на отбора."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация