Звездна нощ: Англия обърна Шотландия, Ибра отупа Норвегия (видео и снимки)

00:47
Звездна нощ: Англия обърна Шотландия, Ибра отупа Норвегия (видео и снимки)
Националният отбор на Англия се поздрави с изключително престижна победа като домакин над Шотландия в един от най-интересните приятелски мачове преди световните квалификации след няколко седмици. Дербито на Острова бе разкрасен с цели 5 попадения, ала Трите лъва се наложиха с 3:2.

Шотландия излезе напред в резултата още в 12-ата минута, след като Джо Харт допусна грешка в опита си да отрази мощен изстрел на Джеймс Морисън извън наказателното поле. В 29-ата минута обаче Тио Уолкът проби по десния фланг и изравни резултата.



В началото на второто полувреме гайдарите отново си осигуриха предимство в резултата. В 50-ата минута опитният нападател Кени Милър отправи изключително прецизен удар от границата на наказателното поле и закова топката в долния десен ъгъл на Харт. Трите лъва бързо отговориха и възстановиха равенството чрез Дани Уелбек.

Крайният резултат бе оформен в 71-ата минута от Рики Ламбърт.



В друга интересна контрола представителните отбори на Германия и Парагвай си спретнаха зрелищно равенство 3:3. Южноамериканците се сдобиха с аванс от два гола още в самото начало на мача, но до 31-ата минута Бундестимът изравни чрез Илкай Гюндоган и Томас Мюлер.

В първата минута на добавеното време на първото полувреме Мигел Самудио прати топката в мрежата на Мануел Нойер за трети път, но последната дума имаше Ларс Бендер, който фиксира крайното 3:3.





5-кратните световни шампиони от Бразилия пък допуснаха минимално поражение с 0:1 от Швейцария. Единственото попадение в срещата бе дело на Даниел Алвеш, който си отбеляза автогол в 48-ата минута.

Малко по-рано Златан Ибрахимович даде крила на Швеция при зрелищната победа с 4:2 над Норвегия. Снажният нападател се отличи с хеттрик за синьо-жълтите.



Контролата между Белгия и Франция, която също прикова сериозен интерес, не излъчи победител. Мачът в Брюксел завърши 0:0.

Кристиано Роналдо
отново спаси Португалия от загуба, но този път срещу Холандия. Иберийците се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в 17-ата минута след попадение на Кевин Строотман, но 3 минути преди края на редовното време Роналдо се появи на сцената, за да се разпише за крайното 1:1.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FoxX
15.08.2013 13:54

Тио Уолкът не беше ли контузен?? *confused*

holigan4e
15.08.2013 13:35

Лелеле Гюндоган национал в Германия *joking**joking* вече имат две турчета в национала ......

shifter_fd
15.08.2013 10:12

Браво на Рики Ламбърт! Браво и на Ибра! А Харт е много добър вратар, но понякога допуска много балъшки голове, което си е типично за английските вратари де *joking*

Premierleague9
15.08.2013 09:48

На прехваления Харт пак ли са му вкарали супер комичен гол? хаахахахахаха

PIMPDreamS
15.08.2013 16:19

айде кажи по-добър АНГЛИЙСКИ вратар - АНГЛИЧАНИН ?

Premierleague9
15.08.2013 11:19

Те Англия други вратари нямат.

ivanrealmadrid1
15.08.2013 10:45

прехваления харт ? това най-добрия им вратар от години , я кажи според теб кой трябва да пази ,,,хаах

respect_kn
15.08.2013 01:29

Най-много ме изненадаха Бразилия и Германия. Другите се очакваше да победят, ама Бразилците да паднат не го. Но пък и Испанците паднаха от тях на Световното така че нищо ново. А колкото до Германия на репортажа и трите гола след неадекватни действия на защитниците. Трябва се стегнат и те, че с тази игра не виждам как ще се борят за финал догодина *smile*