ПАОК заменя Металист в Шампионската лига

19:01
ПАОК заменя Металист в Шампионската лига
Специалната комисия на УЕФА, в която влизат петима членове на Изпълкома на централата, взе решение гръцкият ПАОК да замени Металист Харков в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига срещу тима на Шалке 04.

Украинският тим бе изваден от тазгодишното издание на Шампионската лига след приключването на дисциплинарната процедура срещу клуба от страна на УЕФА. Апелативната комисия на централата разгледа внимателно документите по случая и реши да дисквалифицира украинците от турнирите на УЕФА за сезон 2013/2014 година. Клубът на Металист, който завърши на второ място в украинското първенство, бе обвинен в манипулирането на резултата в двубой срещу Карпати, завършил при разгромното 4:0 и игран на 19 април 2008 година.

Украинският отбор трябваше да премери сили с Шалке 04 в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. ПАОК, в крайна сметка, ще играе с "кралско-сините" в плейофите, а по този начин Макаби Тел Авив се класира директно за групите на Лига Европа. Самият гръцки тим, който бе елиминиран от украинците в третия предварителен кръг на Шампионската лига, ще гостува първо в Германия на Шалке 04 на 21 август. ПАОК трябваше да мери сили с Макаби за място в групите на втория по сила европейски клубен турнир, но отборът от Тел Авив влиза направо в груповата фаза на Лига Европа.

Решението на УЕФА е окончателно, но Металист има възможността да го обжалва пред Арбитражния спортен съд в Лозана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

neverend2
16.08.2013 21:29

Фен съм на Арсенал!Четох ви тука коментарите,не искам да плюя по Челси просто искам да ви кажа една история преди 9 години,която се случи на Морето.Имам двама приятели,които по това време бяха на работа като бармани в хотел в Слънчев бряг.На бара се запознах с един англичанин фен на Челси и си проведохме един приятелски разговор на тема футбол.Та след малко заучени фрази реших да го го поразпитам малко.1. Кой е най-добрия играч на Челси за всички времена?-Ам,Дзола! 2.Не. - Пак помисли? - Ами,мисля че е Лампард-няма кой да е? 3.Аз пак - Не!Помисли! - Ами не се сещам,предавам се!?! 4.И аз викам Абрамович! , А той Рооомааан Абрамовииич - да така е !И човека цяла вечер черпи!Както и аз него де - така че направете си сметка кой какъв отбор е и дали наистина Чичо Роман не направи разликата-което е достойно за уважение де!Така че пожелавам успехи на Челси за в бъдеще и Тройно по големи за Арсенал,все пак ние бяхме непобедимите,не се съмнявам,че пак ще сме и то с Арсен(ал) Венгер!Go Gunners!!!

neverend2
16.08.2013 21:25

Фен съм на Арсенал!Четох ви тука коментарите,не искам да плуя по Челси просто искам да ви кажа една история преди 9 години,която се случи на Морето.Имам двама приятели,които по това време бяха на работа като бармани в хотел в Слънчев бряг.На бара се запознах с един англичанин фен на Челси и си проведохме един приятелски разговор на тема футбол.Та след малко заучени фрази реших да го го поразпитам малко.1. Кой е най-добрия играч на Челси за всички времена?-Ам,Дзола! 2.Не. - Пак помисли? - Ами,мисля че е Лампард-няма кой да е? 3.Аз пак - Не!Помисли! - Ами не се сещам,предавам се!?! 4.И аз викам Абрамович! , А той Рооомааан Абрамовииич - да така е !И човека цяла вечер черпи!Както и аз него де - така че направете си сметка кой какъв отбор е и дали наистина Чичо Роман не направи разликата-което е достойно за уважение де!Така че пожелавам успехи на Челси за в бъдеще и Тройно по големи за Арсенал,все пак ние бяхме непобедимите,не се съмнявам,че пак ще сме и то с Арсен(ал) Венгер!Go Gunners!!!

chelseamou
15.08.2013 01:37

ПАОК са по симпатичен отбор от металите...

Gopcho
15.08.2013 00:41

От цялата работа шалке назамаха!

shifter_fd
14.08.2013 22:33

Тия гадни евреи ако не бяха замесени, нямаше да изхвърлят Металист, ма'ма им еврейска гадна долна!

ApricotGarden
14.08.2013 19:24

Ако Берое бяха остранили Макаби можеше и те да намажат *smile*

ApricotGarden
14.08.2013 20:21

Прав си. В грешка съм. Те израелските отбори с тези еднакви имена... *smile*

jimmy_blake
14.08.2013 19:59

Берое бяха победени от Апоел *wink*