Боби Михайлов: Започва финалният цикъл за Мондиала

11:19
Боби Михайлов: Започва финалният цикъл за Мондиала
С контролата срещу Македония започва финалният цикъл от борбата за класиране на Световното първенство, каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

Националите отпътуваха за Скопие, където утре ще срещнат Македония в приятелски мач от 21:45 часа на стадион "Филип II".

"Надявам се момчетата да са добре подготвени и да извлекат максимума от този мач. Резултатът не е важен, но нали се говори за рейтинги, класации, все пак трябва да излезем с добър резултат от мача", каза още Михайлов.

Мачът с Македония утре е генерална репетиция преди решителните квалификации през септември и октомври.

"Към днешна дата никой не е очаквал България да е втора в групата. Надявам се да успеем да завършим поне на второ място и да отидем на плейофи. Вече на два пъти отказах да отида в Бразилия. Аз съм член на комисия във ФИФА за Купата на конфедерациите. Но искам да отида с моя отбор в Бразилия", коментира Борислав Михайлов.

Той похвали Ботев Пловдив и Лудогорец за успешното представяне в Европа.

"Хубаво е, че Ботев и Лудогорец се представиха успешно в евротурнирите, но все пак в тези отбори играят доста чужденци. Но и половината от момчетата в националния отбор играят в тези клубове. Хубаво е, че в момента са в оптимална форма, въпреки ранната дата за приятелски мач. Футболът е в цяла България, а не само в София. Явно в момента в клубовете от провинцията се работи по-добре, футболистите са по-добре подготвени и самите клубове са по-добре организирани", каза още Борислав Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация