УЕФА решава за Металист Харков днес

11:10
УЕФА решава за Металист Харков днес
Апелативната комисия към Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще заседава днес по делото с участието на украинския клуб Металист Харков, който е обвинен в участие в договорен мач и може да изпусне своята квота за настоящето издание на Шампионската лига. Спортният арбитражен съд (КАС) призна Металист за виновен на 2 август, а сега предстои окончателното решение.

Футболният клуб е обвинен в манипулиране на резултат в мач срещу льовския Карпати, завършил при разгромното 4:0 на 19 април 2008 година. Именно тогава Сергей Лащенков си отбеляза автогол, а в последствие призна, че е бил посредник при разпределянето на получени пари от Металист. Едно от основните доказателства е запис чрез скрита видеокамера на разговор между играча и почетния президент на Карпати.

Металист и Карпати бяха наказани от страна на Дисциплинарната комисия към Украинската футболна федерация с отнемане на точки, а на някои играчи бяха наложени индивидуални санкции. И двата клуба обжалваха пред КАС, чието становище излезе едва тази година и застраши участието на Металист в Шампионската лига.

Отборът от Харков играе срещу германския Шалке 04 в плейофите за влизане в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация