СИОН победи Лудогорец във финала на Ариана Аматьорска Лига

11:06
СИОН победи Лудогорец във финала на Ариана Аматьорска Лига
Победителят в четвъртия национален турнир за аматьорски футбол Ариана Аматьорска Лига "СИОН" Бургас победи шампиона на България при професионалистите Лудогорец Разград с 2:0 в демонстративен двубой, който сложи край на тазгодишното издание на аматьорската надпревара на малки вратички.

"СИОН" изигра един невероятен мач и стигна до успеха с попадения на бившия футболист на Нефтохимик Бургас Ганчо Евтимов и на Иван Динев. Особено красив бе вторият гол в срещата, отбелязан с пета от Иван Динев в мрежата на Георги Аргилашки.

За Лудогорец, освен вратарят Аргилашки, на терена излязоха и Мишел Платини, Жуниор Кишада, Шоко, Мичел Бургзорг, Тейнур Марем, Георги Костадинов, Кристиян Китов и Денис Цолев. За аматьорите в основния състав играха и някои бивши футболисти с мачове в "А" група зад гърба си.

Посланикът на Ариана Аматьорска Лига Красимир Балъков влезe в ролята на старши треньор на "СИОН" и даваше ценни тактически указания на непрофесионалистите срещу Лудогорец. Мачът протече с надмощие на разградчани, но те не успяха да се разпишат във вратата на съперника.

След двата гола на бургазлии футболистите на Лудогорец опитаха всичко възможно, за да се върнат в мача. Мишел Платини удари две греди, но разградчани така и не успяха да стигнат до гол. С отлични намеси за аматьорите се отличи бившият професионален вратар Стойко Йоргов.

След срещата се състоя и голямото награждаване на най-добрите отбори. За "най-полезен играч" бе определен Димо Станков от сребърния медалист "Vip Dent", a призът за феърплей отиде при вратаря на "etalon" Петко Петков. Медалите за 3-то и 2-ро място на турнира връчиха играчите на Лудогорец Марселиньо и Мишел Платини.

Купата на Ариана и златните медали бяха връчени на "СИОН" от Красимир Балъков. Преди награждаването изпълнителният директор на "Загорка" АД Николай Младенов подари на изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев плакет за цялостен принос на неговия отбор за развитието на масовия футбол в страната.

Освен престижното отличие и спечелената титла на Ариана Аматьорска Лига 2013, шампионът "СИОН" получи още една специална награда - да посети на живо мача за Суперкупата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Момчетата от Бургас ще бъдат водени от Красимир Балъков и ще наблюдават на живо мача от стадион "Еден Арена".

Въпреки че турнирът завърши, организаторите от Ариана трябва да определят още една специална награда за най-талантливия състезател от всички градове на турнира. Това ще стане през септември, когато ще бъде организиран специален тренировъчен лагер за всички таланти от регионалните кръгове на Ариана. Най-добрият ще получи наградата за "национален талант на турнира" и ще изкара пробен период в състава на шампионите от Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация