Литекс разгроми Пирин ГД и оглави "А" група

19:59
Литекс разгроми Пирин ГД и оглави "А" група
Отборът на Литекс разгроми с 5:1 като гост Пирин, а тимът от гр. Гоце Делчев и с днешното си представяне показа, че е в криза.

Гостите като на шега поведоха в 6-ата минута с гол на Славчев, който с удар от двайсетина метра изненада вратаря Абдиков. Преди това Джордан тресна гредата, а в 13-ата минута
нападателят демонстрира голмайсторския си нюх и вкара топката за 0:2 в мрежата на Пирин.

Пирин донякъде успя да се върне в мача с гола на Борислав Хазуров в 31-ата, който наказа грешка на вратаря Илко Пиргов и на централния защитник Николай Бодуров. В 41-ата минута преднината на Литекс стана отново комфортна след гол на Александър Цветков, който се възползва от грешка на Фиданин и направи резултата 1:3.

След почивката отборът на старши треньора Златомир Загорчич продължи да надиграва съперниците си от гр. Гоце Делчев и логично стигна до четвърти гол, отбелязан в 54-ата от Армандо Ваюши, който мина като на парад между бранителите в зелени екипи. След четвъртия гол гостите понамалиха оборотите, а наставникът им даде възможност за изява на някои от футболистите от резервната скамейка. Един от тях - младежкият национал Кирил Десподов, ознаменува влизането си в игра с пети гол в мрежата на Абдиков, след като бе оставен напълно непокрит от бранителите пред гоцеделчевския вратар.

Домакините отговориха с няколко редки атаки и малко удари към Илко Пиргов, а от притихналите трибуни се чуха и призиви за оставка, отправени към треньорския екип на Пирин.

Състави:

Пирин: Абдиков, Д. Пиргов, Гуцев, Фиданин, Хазуров (75-Газиев), Марчев, Витанов, Лапантов (55-Алба), Панайотов, Николов, Близнаков (62-Коцев)

Литекс: Ил. Пиргов, Попов, Божиков, Бодуров, Недялков, Славчев, Джазула (70-Златинов), Берберович (59-Генчев), Цветков, Джордан, Ваюши (76-Десподов)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gerardo_Martino
11.08.2013 00:32

Относно предните коментари трябва да сме благодарни на Славия че Лудогорец станаха шампиони иначе сега нямаше да имаме отбор в плейофите за ШЛ

kirilfan
10.08.2013 23:07

Славия винаги в първия дял на сезона печели много точки, втория продава много точки... Тая година май ще обърнат схемата за разнообразие *lol*

paunQ
10.08.2013 20:55

Гоце Делчев 100 % изпадат този сезон + Славия. *smile*

holigan4e
10.08.2013 23:02

Точно Славия никога няма да изпадне от А група *wink* Славия е най-големия донор и освен това с тях стават доста врътки.

Fabregas_boy
10.08.2013 21:47

Двата тотаджийски отбора малко трудно ще изпаднат,че после няма да има кой да реди мачовете в залаганията*wink*