Ривър Плейт с първа победа за сезона

16:08
Ривър Плейт с първа победа за сезона
Аржентинският гранд Ривър Плейт постигна първа победа в новото първенство на страната, след като във 2-ия кръг се наложи с 1:0 над Росарио Сентрал като домакин.

Тийнейджърът Федерико Андрада вкара единственото попадение с глава, като това е трето негово попадение в елитната лига. Ривър Плейт обаче игра много слабо на своя стадион "Монументал" и въпреки попадението 12 минути преди края на мача с глава, феновете не останаха доволни. Две минути след гола парагвайският полузащитник на Ривър Пол Фернандес беше отстранен с директен червен кантон, след като удари в лицето играч на завърналия се във Висшата дивизия Сентрал.

Единственият отбор, който продължава напред в първенството с пълен актив от първите два мача е Сан Лоренцо, който отнесе с 3:0 като гост Расинг. Гостите през цялото време бяха по-добри и логично бележеха голове на всеки 30 минути. Уругвайският нападател Мартин Каутеручио откри резултата в 20-ата минута.

Мауро Сето удвои в 63-ата, а след още 10 Ектор Вилялба направи разликата класическа. Гостите бяха улеснени от наказанието на Расинг да играе този мач пред празните трибуни на "Силиндро Естадио".

Скромният Атлетико Рафаела, както Естудиантес и Велес Сарсфийлд си поделят 2-ото място с по 4 точки. Бока Хуниорс по голова разлика е на 7-о място с 3 точки, а Ривър по същия показател се нарежда 11-и.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари