Трансферен дневник (05.08.2013 г.)

20:32
Трансферен дневник (05.08.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (05.08.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Нападателят Роберто Солдадо финализира трансфера си в Тотнъм, след като премина успешно медицинските прегледи на "Уайт Харт Лейн".

Испанският национал се превръща в най-скъпия трансфер в историята на лондонския клуб, като шпорите плащат 26 милиона паунда на Валенсия за голмайстора.

"Изключително радостни сме да потвърдим трансфера на Роберто Солдадо от Валенсия, след като играча мина медицински прегледи", съобщиха от Тотнъм на официалния си сайт. (Детайлен преглед на новината)



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Новакът в Серия "А" Верона прави всичко възможно да си осигури бързото привличане на двамата български национали Иван Иванов и Николай Михайлов, съобщават италианските медии.

Италианците дори се договориха с тима на Иванов Партизан за трансферна сума от малко над 2 милиона евро, но самият футболист засега не може да се разбере за личните си условия с тима. Причината е, че Базел също го желае и с швейцарския тим той може да играе в Шампионската лига. В понеделник в Милано трябва да има преговори между ръководствата на Партизан и Верона и новакът в Серия "А" ще се опита бързо да завърши сделката. (Детайлен преглед на новината)

Българският национал Николай Михайлов вече може да се смята за играч на новака в Серия "А" Верона, където ще изкара следващия сезон под наем от Твенте, съобщава "Гадзета дело спорт".

Изпълнителният директор на италианците Шон Солиано е уговорил трансфера, като липсва единствено той да бъде официално обявен. В сделката има и опция за закупуване в края на следващия сезон. (Детайлен преглед на новината)

"Милан може да е нещо за по-късен етап. Първо ми трябва междинна стъпка", сподели българският национал Николай Михайлов пред холандските медии, след като от Верона обявиха, че взимат футболиста под наем от Твенте.

Изпълнителният директор на новака в Серия "А" Шон Солиано потвърди, че сделката за Михайлов е факт и той идва под наем с опция за закупуване. Пред медиите в Холандия българинът не отрече, че напуска Твенте и спомена, че два тима се борят за подписа му - италиански и испански. Вече е ясно кой е победил, а в Холандия смятат, че другият претендент е бил Хетафе. (Детайлен преглед на новината)

Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер, потвърди, че клубът повече няма да разчита на Жервиньо и Маруан Шамак. Двамата най-вероятно ще бъдат продадени преди началото на новия сезон в английското първенство.

"Жервиньо най-вероятно ще играе в Рома, докато Шамак ще премине в Кристъл Палас", заяви Арсен Венгер. (Детайлен преглед на новината)

Бившият нападател на Локомотив София и Славия Антонио Павлов започна проби в гръцкия втородивизионен тим Пиерикос (Катерини), който е на подготовка в България. (Детайлен преглед на новината)

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и голямата звезда на тима Кристиано Роналдо са постигнали споразумение за удължаването на договора на португалеца до 2018 година, съобщи "Марка".

Обезпокоен от незатихващите спекулации относно бъдещето на Роналдо в Кралския клуб, босът на мадридчани възприе сериозни мерки за да "бетонира" играча нa "Бернабеу". Носителят на Златната топка за 2008-а година се е съгласил да удължи контракта си до 2018 година, а заплатата му ще бъде увеличена на 17 милиона евро на сезон, като това е чистата сума, след данъците. (Детайлен преглед на новината)

Слухове и спекулации

Спортният директор на Барселона Андони Субисарета на практика сложи край на възможността Сеск Фабрегас да премине в Манчестър Юнайтед. "Нека спрат всички спекулации, Фабрегас ще продължи да бъде играч на Барселона и това е твърдата ни позиция", заяви той пред испанските медии. Червените дяволи направиха няколко опита да привлекат полузащитника, но при всичките удариха на камък. Разбира се, становището на Субисарета е съгласувано с ръководството на каталунския гранд, коментира близкият до клуба "Ел Мундо Депортиво". 

Според "Мърър" пък,  Манчестър Юнайтед ще се насочи към полузащитника на Байерн Мюнхен - Бастиан Швайнщайгер. Русокосият германец  не се вписва в тактическата формация на Пеп Гуардиола с двама дефанзивни халфове и затова е твърде вероятно да бъде закотвен на резервната скамейка през следващия сезон. (Детайлен преглед на новината)

Манчестър Юнайтед отказа втора оферта от Челси за нападателя Уейн Рууни, информира "Скай Спортс". Сега сините от Лондон са предложили 30 милиона лири за английския национал, но шампионите отново не са пожелали да преговарят със своя съперник. (Детайлен преглед на новината)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация