Вук Рашович: Трябва да се възползваме от предимствата си

16:15
Вук Рашович: Трябва да се възползваме от предимствата си
Старши треньорът на Партизан (Белград) Вук Рашович каза, че неговият отбор има "активен резултат" преди реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига с Лудогорец. На днешната пресконференция Рашович подчерта, че черно-белите ще се опитат да използват предимството на домашния терен и да се класират за плейофите, въпреки че българският шампион Лудогорец победи Партизан с 2:1 в първия мач в Разград през миналата седмица.

"В отбора има позитивна атмосфера, но нито един отбор не може да каже със сигурност, че ще се класира. Имаме активен резултат и предимството на домашния терен, ще се опитаме да използваме тези неща и да се класираме", заяви Вук Рашович на днешната пресконференция.

Рашович каза, че запалянковците на Партизан много пъти досега са помагали на отбора и са били неговият 12-ти играч, но се надява, че енергията на запалянковците няма да бъде по-голяма от тази на футболистите.

"Футболистите трябва да дадат импулс на запалянковците", каза още треньорът на гробарите.

На въпрос на журналист дали ще има промени в отбора, Рашович отговори, че няма да има много промени в сравнение с първия мач в Разград, но че със "сигурност ще има една промяна".

Запитан доколко Ерик Джемба-Джебма е готов за игра, треньорът отговори, че не може да каже в проценти колко е готов за игра камерунския футболист.

"Той е опитен и вярвам, че ще изразходва разумно силите си, колкото и да играе, и ще даде своя принос за отбора", допълни Вук Рашович.

На пресконференцията Рашович каза, че се надява на резултат, който ще класира Партизан за плейофите на Шампионската лига.

"Очаквам същия Лудогорец както в Разград, те със сигурност няма да заложат на защитата, ще играят футбол. Резултатът е отворен и за двата отбора. Сега няма да говоря за тактиката, това ще го направим между четири стени, но се надявам, че ще постигнем резултат, който ще ни класира в плейофите", каза Рашович.

Треньорът на черно-белите каза, че иска да има добри индивидуалности на терена, но преди всичко иска да има отбор на терена.

"Имаме невероятно желание да постигнем резултат", каза Рашович.

Нападателят на Партизан Александър Митрович каза, че е гледал първия мач и че смята, въпреки че Лудогорец е добър отбор, че Партизан може да продължи.

" Лудогорец е добър отбор, може би е по-неудобен за нас от Ширак, но с Лудогорец може да се играе. Ако бяхме по-концентрирани в първия мач, щяхме да имаме и по-добър резултат. Ние сме едно цяло, отбор и можем да се класираме", каза младият нападател Митрович, който пропусна първия мач в Разград поради участие на европейското първенство за младежи в Литва, където Сърбия стана европейски шампион.

Преди началото на пресконференцията спортният директор на Партизан Алберт Надж връчи плакета на Митрович за успеха му на европейското първенство в Литва.

"Благодаря на всички за поздравленията и на хората от клуба, които бяха с мен на всеки мач в Литва. Това е голям успех за сръбския футбол и за нас самите, но няма много време за тържества, чакаме новия мач. Атмосферата е феноменална и момчетата едва чакат да започне мача", каза на пресконференцията европейският шампион за младежи Александър Митрович, който може да започне утре като титуляр срещу Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
05.08.2013 17:10

Какви предимства бе слабаци.Хубаво ,че Лудогорец сами си вкараха гола.Успех на Лудогорец*wink*