Без Левски и ЦСКА в националния отбор

09:36
Без Левски и ЦСКА в националния отбор
Исторически прецедент се задава в националния отбор по футбол. Почти сигурно в списъка на Любослав Пенев за контролата с Македония на 14 август няма да присъства име от Левски и ЦСКА.

Жестоката криза при грандовете накара националния селекционер да обърне напълно поглед към отборите извън столицата, които ще изградят гръбнака на представителния тим. Все пак съществува малка вероятност Пенев да прати повиквателна на един или двама от сините - Владимир Гаджев и някой от вратарите Пламен Илиев и Михаил Иванов. До снощи обаче (преди мача на Левски с Пирин Гоце Делчев) шансовете им бяха минимални. От ЦСКА само Емил Гъргоров се ползва с принципното доверие на Пенев, но липсата на подготовка и неубедителното представяне на Бадема в първите мачове от „А“ група също са на път да го оставят зад борда.

Любо трябва да обяви пълната листа за Скопие днес или утре. Той вече съобщи имената на легионерите - Николай Михайлов (Твенте), Иван Иванов (Партизан), Петър Занев (Амкар), Георги Миланов ( ЦСКА Москва), Станислав Манолев (ПСВ Айндховен), Илиан Мицански (Карлсруе), Александър Тонев (Астън Вила) и Ивелин Попов (Кубан). Останалите 10-12 имена ще са от българското първенство. Сериозни шансове за завръщане в селекцията има Борис Галчев, който демонстрира отлична форма в Ботев Пловдив. Пенев обмисля да изпробва и централния нападател на Берое Венцислав Христов.

Червено-синята „суша“ е почти без аналог в аналите на националния отбор, чиито най-големи успехи са свързани с играчи на столичните мастодонти. В състава на златния отбор от САЩ'94 седем от осмината от българското първенство обличаха екипите на Левски и ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wh0a
10.08.2013 13:47

Владимир Гаджев от (Левски) е повикан за контролата.*smile*

kolio_vg
05.08.2013 15:36

Един Неделев както и Венци Христов задължително трябва да бъдат извикани за контролата,просто ще превъртят тези момчета като чуят химна,най-малкото ще играят с хъс.

xaoxa
05.08.2013 14:48

Харесвам Пенев защото не слугула на хора който са цесекари. Много ще е слако ако бием Македонците само це победата да не стане македонска*joking*.

Blueisthecolour
05.08.2013 14:39

Може и Иван Цветков да повика.На години е,но би свършил добра работа в атака опитен голмайстор е *wink*А защо не и Генков,Карачаноков също има място в отбора,Райков и други млади момчета *smile*

Mockingbird
05.08.2013 14:25

Оо, ще е супер ако вземе Венци Христов !! *smile*

simeon.lavcho
05.08.2013 12:27

трябва ни на мястото на Гаджев някой друг неделев ли ще е мишо александров или вутов но просто гаджев е в някаква дупка

night_wolf1984
05.08.2013 12:43

Гаджев е дефанзивен халф,може би Галчев*wink*

Fabreto4
05.08.2013 12:18

Дано да си изградим добър състав до мачовете с Италия , Чехия и Армения ! Сега му е времето за ротации ! Доста момчета са в добра форма и то все млади , което говори добре за нас ! Взима в състава Неделев , Галчев и един добър нападател и ще сме супер !

RVP_Reus
05.08.2013 09:43

Проблема на нациналния ни отбор е, че нямама добър централен и трябва да играем с фалшива деветка.