Феновете на "Амкар" скандират: Къде са българите? Жора! Захари!

21:56
Феновете на "Амкар" скандират: Къде са българите? Жора! Захари!

Къде са българите? Жора, Захари! Тези скандирания ехтяха на стадион "Звезда" в Перм, където "Амкар" направи само 0:0 с гостуващия "Криля советов" в среща от 4-ия кръг на руското първенство.

Ден преди двубоя треньорът на домакините Станислав Черчесов скандално изхвърли от първия отбор лидерите Георги Пеев и Захари Сираков. Двамата карат съответно 7-а и 10-а година в "Амкар". Че са любимци на феновете, е ясно отдавна, а доказателството дойде и при появата им на стадиона.

Българите бяха дълго аплодирани. После след период на затишие по време на мача започнаха гореспоменатите викове в подкрепа на Пеев и Сираков. Заради бозавата игра на "Амкар" срещу един от кандидатите за изпадане доста фенове си тръгнаха още преди края на мача.

След равенството с "Криля советов" Черчесов бе запитан за мотивите си за отстраняването от отбора на двама от непоклатимите титуляри.

"Пеев сам ме убеди в решението ми вече да не го смятам за футболист и да не му се доверявам. Даже му благодарих за това. Допреди два дни никога не съм си помислял такова нещо. Даже в най-страшния си сън не съм си представял, че може да се случи такова нещо", обяви Черчесов.

"Всеки ден виждам и чувствам какво мислят двамата. Аз настоях за нов контракт на Сираков. Ситуацията обаче се измени. Боже опази, по-рано да съм мислил нещо негативно. Моля ви, повече не ме питайте за тях", каза още Черчесов, без да обясни мотивите си за изгонването във втория тим на Пеев и Сираков. За "Амкар" ритаха другите двама българи Благо Георгиев и Петър Занев.

Пеев пък разкри пред "Спорт експрес" какъв разговор е имал с треньора Станислав Черчесов, след който той и Захари Сираков бяха пратени в дубъла.

"Попитайте когото искате от моите съотборници. Не съм имал никакви конфликти с треньора. Той ме извика и каза: Струва ми се, че със Захари приемате негативно моите решения. Аз му отговорих, че напротив - дори ми харесва, че искате да играем с остри пасове и да съблюдаваме дистанцията помежду си.

След това добавих: Струва ми се, че вие се отнасяте към мен, все едно съм направил нещо лошо. Махнахте ме като изпълнител на стандартните положения, след които влизаха немалко голове. Нямам нищо против. Оставам обаче с впечатлението, че вече не нося резултати. Той ми отвърна: А ти как мислиш? На тръгване се обърна и каза: Вече не разчитам на теб", разказа Пеев.

След това на двамата със Захари Черчесов бил казал, че не е длъжен да им дава обяснение за изваждането от състава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Regos
05.08.2013 00:50

А в България разчитаме на Португалци (Бразилци,Никарагуанци) играли за последно преди 3 години*sad**sick*

shifter_fd
05.08.2013 10:08

Не разбирам, каква ти е манията да отговаряш на всеки един коментар, във всяка една тема и то да пишеш повече глупости, отколкото смислени неща? И снощи видях момчета, които написаха смислени и умни коментари на темата за Левски, а от Уинър ги изтриха, като буквално не знам каква е причината. Повратният момент е, че доста твои определено дебилни коментари ги оставят, както и на други тебе-подобни екземпляри. Георги Атанасов, много правилно си го написа. Защо да не може да просперираме само с български момчета? Ето че Нефтохимик успяват да се представят на ниво и не нашите треньори не са добри, а чуждестранните калитари провалят футбола ни. И Левски и ЦСКА и Литекс са имали много добри чуждестранни "попадения", но това става 1 на 100, а тия останалите 99 дупки, колко много пари са налапали и буквално са отказвали наши млади таланти от футбола на прекалено ранна възраст.


05.08.2013 02:44

Има лесно да мамин син да баща ти да ти купи ламбо и да ти дава пари всеки ден(шегувам се не че има нещо общо с темата ама...)

Georgi.Attanasow
05.08.2013 02:18

За съжаление ! Ако искаме Българския футбол да има сериозен подем трябва отборите от по долните девизий та дори и А група да се разчита само на БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ и никакви чужденци! Вярно първите 2-3 години ще е много трудно, но така е лесно на този свят няма!