ПСЖ взе Суперкупата с гол в края (видео)

00:05
ПСЖ взе Суперкупата с гол в края (видео)
Пари Сен Жермен спечели Суперкупата на Франция, след като надви Бордо с 2:1 в Либервил. За пети пореден път финалът на този турнир се играе извън територията на Франция, като сега жителите на Габон имаха честта да са домакини на решаващия сблъсък. Срещата бе дебют за Лоран Блан начело на тима, а в нея не взе участие новият нападател Кавани. 

Трети трофей за парижани
Днешният триумф на ПСЖ на финал за Суперкупата е трети за клуба в историята му. Само Лион има повече победи в тази надпревара (7).

1993 и 1998 са годините, в които Пари Сен Жермен взима първите си две Суперкупи на Франция. През 2004,2006 и 2010 година пък парижани губят финала.

Пропуски на ПСЖ

Първата част бе белязана с по-активна игра от страна на милиардерите от ПСЖ, които обаче не съумяха да стигнат до гол. Сериозни пропуски за парижани направиха Ибрахимович, Лавеци и Пасторе.

Изненадващият удар на жирондинците
Седем минути преди края на първото полувреме Бордо изненада своя опонент, откривайки резултата.  Морис-Беле проби отляво и достави остро центриране, което бе засечено от добре позициониралият се в наказателното поле Савие.

Гениалният ход на Блан
Новият наставник на ПСЖ Лоран Блан предприе ексцентричен ход в последните минути на срещата. След като видя, че мачът върви в лоша насока за неговия тим, специалистът смени звездите Пасторе и Лавеци, като на тяхно място се появиха младоците Коман и Ондженда. И двамата са юноши на ПСЖ, като първият е на 17 години, а вторият на 18. Смените бяха извършени в 72-та и 73-та минута. В игра за шампионите също така влезе и плеймейкърът Марко Верати.

Изравняването

Девет минути преди края Хервин Ондженда изравни с прецизен изстрел с десния крак. Асистенцията достави непримиримият Златан Ибрахимович.

Драмата
Всички фенове и специалисти се готвеха да гледат продължения и дори дузпи. Това не се случи, тъй като в последните секунди Алекс се разписа след удар с глава. Така парижани грабнаха Купата.

Състави:

Пари Сен Жермен: Сиригу, Жале, Алекс, Силва, Максуел, Лукас, Мота (Верати 72), Матуиди, Пасторе (Онженда 73), Лавеци (Коман 72), Ибрахимович

Бордо:
Карасо, Пундже, Сертич, Сане, Мариано, Нгуемо, Поко, Плашил (Жуси 90), Морис-Белей (Сако 90), Обраниак, Сайве (Халифа 90)



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pobeda_svoboda
04.08.2013 12:02

Гледах го по някоя от ал джазирите спорт!Честно тия Бордо не заслужаваха такава участ!много добре пхресираха и стояха на терена не са по слаби от ПСЖ!Изтърваха чисти положения за 0-2 но мача се играе до край а ПСЖ са доста добри на статични положения!Алекс бившият футболист на Челси е добър във въздуха!Жалко че прецакаха дузпите!Трябва от Уефа а и всички държави задължително да въвеждат изпълнение на дузпи при какъвто и да е краен резултат и резултата от тях да се прибавя към крайният в редовното време!Ще е шоу винаги а не оп 1-0 във 94 м и гнусни тъпи бабастики...Ха!Както би казъл моя любимец Бронсон Пинчот!

man4estara10
04.08.2013 12:25

Пак ли с твоите конспирации.Какви са тези простотии с тези дузпи.

gQg
04.08.2013 01:47

Защо ли не се учудвам, че са играли в Африка...

alePSG
04.08.2013 00:41

Беше да! *smile*

shifter_fd
04.08.2013 06:53

Беше интересен и драматичен мача, но може и повече отбора. Не мисля, че играха с пълния си потенциал, а младоците за 15 минути игра, се показаха в страхотна светлина.

Arsenal966
04.08.2013 00:22

Еми честит да им е трофея,интересен е бил мача..