Отнеха 10 точки от актива на Ковънтри

11:07
Отнеха 10 точки от актива на Ковънтри
Проблемите за отбора на Ковънтри Сити не свършват, след като Футболната лига на Англия отне 10 точки от бъдещия актив на клуба и така небесносините ще започнат първенството в Лига 1 с отрицателен баланс.

Носителите на Купата на Англия за 1987-а година можеха да получат и доста по-тежко наказание, а именно изваждане от първенството, но шефовете на Лигата решиха да ги оставят в третото ниво. При това положение към момента изглежда избегната ликвидацията на клуба, но не е ясно колко време ще продължи това състояние.

Проблемите на Ковънтри придобиха застрашаващи съществуването на клуба размери от март тази година след съдебни и административни разправии между ръководството и собствениците на стадиона от фирмата Арена Ковънтри Лимитид.

Това доведе до постепенно отслабване на финансовото състояние на отбора и в един момент Лигата се яви като посредник с идеята да съдейства за покупката на клуба от фирмата-собственик на стадиона. От страна на Арена Ковънтри Лимитед предложението беше отказано категорично, а това наложи и небесносините да си търсят друго място за домакински мачове.

Ковънтри заяви стадион "Сиксфийлдс" в Нортхемптън за домакинските си мачове през следващите три сезона, намиращ се на 55 километра от техния град. До момента само 215 запалянковци са купили абонаментни карти за двубоите на небесносините през следващия шампионат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация