Остриетата откриха с победа 125-ия сезон във Футболната лига

10:36
Остриетата откриха с победа 125-ия сезон във Футболната лига
Отборите на Шефилд Юнайтед и Нотс Каунти откриха 125-ия сезон в английската Футболна лига, като срещата от първия кръг на Лига 1 приключи с победа на остриетата с 2:1.

Мачът от третото ниво на английския футбол на "Брамал Лейн" бе един от шестте мача в първия уикенд на сезона, на които бе даден "юбилеен статут" във връзка с празненствата по повод на годишнината на лигата. Това е така, защото Нотс Каунти са най-старият професионален английски клуб, а "Брамал Лейн" е най-старият професионален стадион, който се използва до днес.

Юнайтед, които записаха успех при първия си мач под ръководството на новия бос Дейвид Уеър, поведоха рано в срещата, когато в 30-ата минута се разписа Кевин МакДоналд. Малко преди това, Каунти останаха с човек по-малко, след като във фаталната 13-та минута бе изгонен Гари Лидъл за груб фаул срещу МакДоналд. Резервата на гостите Енох Шовунми изравни на 1:1 с първото си докосване в мача в началото на втората част, но в 67-ата минута Хари Магуайър с глава донесе успеха за домакините.

Всичките мачове в долните лиги на английския футбол, както и в Чемпиъншип започват днес, но феновете на Висшата лига трябва да почакат до 17 август, за да гледат своите любими тимове, тъй като точно тогава започва новият сезон в английския футболен елит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация